Restricţii în trafic duminică în Iași. Va avea loc maratonul internaţional 2019

Maratonul Internaţional Iaşi îşi propune să fie un eveniment sportiv de referinţă pentru municipiul Iaşi, dar si la nivel regional, naţional si internaţional.

Obiectivul principal este unul social, fondurile rezultate in urma organizarii evenimentului fiind destinate finantarii proiectului Ambulanta copiilor.

Proiectul este creat pentru a facilita copiilor bolnavi, vizitele obisnuite la spital, cat si de a-i transporta in cazul unor situatii de urgenta. Uneori devine dificil pentru un copil care sufera de o boala cronica sa calatoreasca in transportul public dupa ce a stat de-a lungul zilei la cozi lungi pentru a-si face analizele sau dupa ce a urmat o sesiune de chimioterapie dureroasa.
Acest proiect are nevoie de o finantare anuala de aproximativ 56 000 euro.

Alte obiective ale actiunii sunt:
– Promovarea unui mod de viata sanatos prin practicarea alergarii.
– Promovarea valorilor sportului in cadrul comunitatii
– Cresterea gradului de constientizare si implicare atat in randul comunitatii sociale cat si in mediul de afaceri
– Promovarea turistica a Iasului
– Oportunitati pentru organizatiile si intreprinzatorii Ieseni.

Evenimentul este conceput ca un spectacol sportiv integral, care sa ofere participantilor si publicului placerea sportului intr-o atmosfera antrenanta si voioasa.

Ne dorim ca Maratonul International Iasi sa fie evenimentul comunitatii alergatorilor ieseni, o competitie de sfarsit de an care sa ofere ocazia fiecaruia sa isi invite prietenii si cunostintele sa viziteze Iasul si sa se bucure impreuna de sportul preferat.

Evenimente similare au loc in Bucuresti (peste 15.000 de participanti in fiecare an), Cluj (peste 8.000 de participanti), Brasov (peste 3.000 de participanti), iar in plan international numeroase evenimente ajung sa depaseasca 30.000 de participanti.

Datorită demarării unor investiții importante demarate pe raza Municipiului Iași, Primăria Municipiului Iași a aprobat în acest an următorul traseu:

START:

Palatul Culturii Iași, stânga spre Strada Palat, în Podu Roș se va face dreapta spre Splaiul Bahlui Mal Stâng, în Podul de Piatră se va face stânga spre Șoseaua Națională, apoi stânga spre Splaiul Bahlui Mal Drept, în Podu Roș participanții de la Cursa Populară se vor îndrepta pe Strada Palat spre Palatul Culturii.

Participanții la Cros vor face stânga spre Splaiul Bahlui Mal Stâng și vor efectua traseul dintre Podu Roș și Podul de Piatră de trei ori, urmând ca la bucla finală să se îndrepte pe Strada Palat spre Palatul Culturii.

Participanții la cursele de Semimaraton și Semimaraton Ștafetă vor face stânga spre Splaiul Bahlui Mal Stâng și vor efectua traseul dintre Podu Roș și Podul de Piatră de șase ori, urmând ca la bucla finală să se îndrepte pe Strada Palat spre Palatul Culturii.

Participanții la cursele de Maraton și Maraton Ștafetă vor face stânga spre Splaiul Bahlui Mal Stâng și vor efectua traseul dintre Podu Roș și Podul de Piatră de 12 ori, urmând ca la bucla finală să se îndrepte pe Strada Palat spre Palatul Culturii.

Pe traseul de mai sus se vor impune restricții de trafic și dacă se impune se va putea ajunge și la închiderea totală a circulației auto.

În același timp, tramvaiele 1, 9 și 13 nu vor circula în data de 27.10.2019.

Programul manifestărilor dedicate Maratonului Internațional Iași din data de 27 octombrie 2019 este următorul:
06:00-08:00 Predare kit-uri participanți – Info Point MII
08:00-08:30 Festivitatea de deschidere
08:00-09:00 Predare numere Cursa Copiilor – Info Point MII
08:30-08:45 Încălzire by Vivertine
09:00-09:20 START MARATONUL INTERNAȚIONAL IAȘI – EDIȚIA 2019
09:20-10:30 CURSA COPIILOR
11:00-12:30 Festivitatea de Premiere
13:30-14:00 Închiderea Traseului
14:00-15:00 Concert Extraordinar Emeric Imre

Lasa un comentariu