Reguli în piețele din Iași. Actele la control, intră maxim 100 de persoane

Începând de sâmbătă, noi reguli trebuie respectate la intrarea în piețele din Iași. Polițiștii locali verifică documentele cetățenilor, comercianții aduc din două în două ore marfă proaspătă, iar în interior pot pătrunde maxim 100 de persoane, potrivit zdi.ro

Începând cu data de 11 aprilie, SC EcoPiața SA va lua măsuri suplimentare privind accesul în piețele agro-alimentare, respectiv:

a) Marcarea traseelor de acces și ieșire din piețe prin marcaje direcționale de trecere prin dreptul tarabelor și de separație, astfel încât să fie asigurată distanța minimă recomandată de 2 metri între cumpărători.

b) Accesul comercianților în piețele agro-alimentare se va face gradual, din două în două ore, pentru ca toți cumpărătorii să beneficieze pe parcursul zilei de marfă proaspătă.

c) Programul de funcționare a piețelor agro-alimentare va fi prelungit până la ora 19.00.

d) În intervalul orar 11.00 – 13.00 se va asigura accesul în piețele agro-alimentare, cu prioritate, al persoanelor cu vârsta peste 65 de ani. În mod excepțional și doar dacă se respectă regula de maxim 100 de cumpărători în piață în același timp, se va permite accesul în piețele agro-alimentare și altor categorii de persoane.

e) Aceleași măsuri se vor aplica și în piețele agro-alimentare private (Piața Chirilă).

Lasa un comentariu