Rectorul UMF Iași anunță o dată pentru revenirea la cursuri în condiții normale

Rectorul Universității de Medicină și Farmacie (UMF) Iași, Viorel Scripcariu, susține că s-ar putea relua cursurile în condiții normal începând cu data de 16 mai, notează realitateadeiasi.net.

“Înţelepciunea, compasiunea şi curajul sunt calităţi morale universal recunoscute”. Aceste cuvinte aparţin filosofului chinez Confucius şi enunţă un adevăr axiomatic: indiferent de spaţiul cultural în care ne-am afla, de vremuri şi de împrejurări, există valori umane la care aderă întreaga umanitate. Avem nevoie de ele oricând, dar cu atât mai mult în perioade dificile cum este cea pe care o parcurgem acum.

Avem nevoie de înțelepciunea de a accepta că ne confruntăm cu o situaţie excepţională, care necesită măsuri excepţionale şi o complianţă pe măsură din partea noastră.

În egală măsură avem nevoie să oferim compasiunea noastră celor care suferă în mod direct efectele pandemiei. Toţi au nevoie să ne simtă aproape, la fel cum şi noi avem nevoie de sprijinul lor.

Şi da, avem nevoie de curaj, de foarte mult curaj – ca medici, noi suntem în prima linie a acestui conflict. E multă speranţă investită în noi, şi nu putem oferi societăţii alt răspuns decât „vom da tot ceea ce putem da, şi încă ceva în plus”. Mai mult ca niciodată, acum vedem de ce profesia de medic e mai mult decât o meserie, e o vocație.

Mă bucur să vă pot da vestea că există semnale că ne vom relua activitatea după 16 mai și că nu se va „îngheța” anul universitar curent. Nu este nimic oficial încă, iar până la acea dată ne mai desparte mai bine de o lună, în care se pot întâmpla multe, şi bune, şi rele. Dar există speranţa reală că în curând ne vom întoarce la normal, ceea ce nu-i puţin.

Pentru că sărbătorile pascale se apropie, vă doresc un Paște Fericit, frumos și liniștit, și să aveți răbdarea și înțelepciunea de a trece cu bine peste încercările prezentului“, spune Viorel Scripcariu.

Lasa un comentariu