Rectorul UAIC vrea să deschidă post de radio la universitate

Tudorel Toader, rectorul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iaşi, intenţionează să deschidă un post de radio studenţesc în cadrul instituţiei de învăţământ pe care o conduce. Intenţia fostului ministru al Justiţiei este criticată şi ironizată chiar în interiorul universităţii.

Profesori de la UAIC se plâng că nu au fost chemaţi la consultări în vederea implementării proiectului. Postul de radio ar urma să funcţioneze în legătură cu Facultatea de Jurnalistică din cadrul universităţii. Cadrele didactice de la Jurnalism se arată îngrijorate în privinţa scopului pe care l-ar putea avea rectorul UAIC prin înfiinţarea postului de radio.

„Păi ce să caute studenţii (şi profesorii de la Jurnalism) la consultări, doar se ştie că radioul nu e jurnalism, radioul universitar trebuie să fie, probabil, despre eroul suprem şi mediul său radioactiv electoral”, a scris pe o reţea de socializare Andrei Stipiuc, asistent universitar în cadrul Facultăţii de Litere a UAIC.

Deşi în spaţiul public nu au apărut informaţii referitoare la înfiinţarea unui post de radio studenţesc, Alexandru Grigoraş, purtător de cuvânt al UAIC, a confirmat pentru Adevărul existenţa unui proiect în acest sens. Acesta a adăugat că „e prea devreme pentru mai multe informaţii. E abia în faza de proiect”.

Asistentul universitar Andrei Stipiuc a scris şi despre cum ar putea influenţa acest post de radio studenţii de la Jurnalism.

„Dacă radioul se face, să zicem, ba chiar supravieţuieşte acestui mandat memorabil, cu sau fără ghilimele, şi se dovedeşte un loc prielnic de practică studenţească, nu vă duce gîndul că, din cauza acestui orgoliu de scara blocului, studenţii de la Jurnalism sînt îndemnaţi, indirect, să se lepede de satanele astea de profesori-comentatori, ca mine şi ca alţii, dacă vor să aibă şi ei aceleaşi drepturi ca toţi ceilalţi studenţi de la aceeaşi universitate?”, scrie adevarul.ro.

Lasa un comentariu