Reacția Kremlinului referitor la reținerea lui Igor Dodon

Kremlinul reacționează după ce autoritățile din Republica Moldova l-au reținut pe fostul președinte Igor Dodon, un pro-rus convins.

Deși susține că este o chestiune care privește Chișinăul, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, spune că este alarmantă „persecuția” susținătorilor unei cooperări cu Rusia.

„În primul rând, aceasta este o chestiune internă a Moldovei. În al doilea rând, suntem, desigur, alarmați că din nou astfel de practici și persecuții sunt folosite împotriva celor care sunt susținători ai dezvoltării unor relații prietenoase, reciproc avantajoase cu Federația Rusă, adică, cu țara noastră”, a declarat Peskov, citat de Tass.

Procurorii moldoveni au dispus marți reținerea fostului președinte Igor Dodon după ce marți dimineața au efectuat mai multe percheziţii la locuinţa și alte proprietăți ale sale într-un dosar de trădare şi îmbogăţire ilicită, cunoscut sub denumirea „Dosarul Sacoşa”.

Dodon a fost președinte al Republicii Moldova între 2016 și 2020 după ce a câștigat alegerile prezidențiale din noiembrie 2016 într-un scrutin marcat de mari probleme de vot în diaspora.

Igor Dodon s-a facut cunoscut în special prin mesajul său puternic pro-rus, el susținând departarea de UE, denunțarea acordului de asociere cu UE și aderarea Moldovei la Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan. De altfel, el și-a exprimat public, în repetate rânduri, admirația față de președintele rus Vladimir Putin, spunând că dorește să fie pentru Moldova un lider așa cum Putin este pentru Rusia.

Sursa: Hotnews

Citește și Percheziții la fostul președinte socialist al R. Moldova, Igor Dodon

Lasa un comentariu