Razie a poliției rutiere la Iași: beţi la volan şi fără permis auto

Vineri şi sâmbătă, numeroşi şoferi au rămas fără permis de conducere după ce au fost prinşi băuţi la volan de către poliţişti. Unul dintre ei a fost depistat la volanul unui autoturism beat şi fără permis de conducere.

Şoferul este un tânăr de 22 de ani, din Ciorteşti, care avea o alcoolemie de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, scrie ziaruldeiasi.ro.

„În urma investigaţiilor s-a constatat faptul că, la data de 7 februarie, un tânăr de 22 de ani, din comuna Ciorteşti, ar fi condus un autoturism pe raza oraşului Podu Iloaiei, fără a deţine permis de conducere. De asemenea, conducătorul emana halenă alcoolică, iar în urma testării a rezultat o valoare a alcoolului peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat“, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

Alcoolemie de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat

Tot sâmbătă, poliţiştii de la Secţia 7 Rurală Târgu Frumos au oprit pentru control, în comuna Lungani, un şofer în vârstă de 35 de ani. Acesta avea o alcoolemie de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat. Oamenii legii au aflat ulterior că individul nu avea nici permis de conducere, iar pe numele lui a fost deschis un dosar penal.

Încă un şofer băut a fost prins la Mogoşeşti, de către poliţiştii Secţiei 2 Rurală Ciurea. Un tânăr de 23 de ani, din aceeaşi comună, circula cu un autoturism deşi avea o alcoolemie de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La Movileni, un bărbat de 37 de ani avea o alcoolemie de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar pe numele lui a fost deschis un dosar penal pentru infracţiunea de conducere sub influenţa alcoolului.

Tot pe 8 februarie, poliţiştii de la Secţia 8 rurală Leţcani au oprit pentru control, pe DJ 282, în comuna Rediu, un autoturism condus de către un bărbat de 48 de ani, din comuna Gropniţa. Acesta avea o alcoolemie de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Lasa un comentariu