Răsturnare de situaţie. Au zis că elimină TOATE restricţiile, iar acum vor prelungi starea de urgenţă. Anunţul guvernului unei ţări vecine

Bulgaria va prelungi starea de urgenţă până la sfârşitul lunii iunie pentru a combate răspândirea coronavirusului după o creştere a noilor cazuri înregistrate, a declarat premierul Boyko Borissov, conform presei bulgare.

Acum o săptămână, pe 15 iunie, Bulgaria va elimina toate restricţiile impuse în timpul pandemiei de COVID-19, inclusiv obligaţia de a purta masca de protecţie în spaţiile publice închise, anunţa guvernul de la Sofia, relatează mediafax.ro

Potrivit The Guardian, ţara balcanică a uşurat cea mai mare parte a măsurilor de restricţie pe care le-a impus la mijlocul lunii martie, permiţând redeschiderea restaurantelor şi a mall-urilor comerciale. Borissov a spus că guvernul nu intenţionează să introducă noi restricţii deocamdată, dar a apelat la oameni pentru a menţine distanţarea socială.

Bulgaria a înregistrat până în prezent 2.889 de cazuri de coronavirus, dintre care 167 au murit. În ultimele 24 de ore a înregistrat 79 de cazuri noi. Ţara vecină a declarat pe 13 martie starea de urgenţă, ce a fost menţinută două luni. Ulterior, în Bulgaria a fost declarată „situaţie epidemică excepţională”, care se va încheia la 14 iunie. Între timp, Ungaria şi Croaţia vor ridica restricţiile la călătoriile transfrontaliere începând de vineri, deoarece pandemia a scăzut şi va rămâne sub control în ambele ţări, a declarat ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto.

leave a reply