PSD ar face presiuni asupra prefectilor pentru a boicota alegerile

Premierul Ludovic Orban a convocat pentru miercuri seara o ședință a principalelor instituții implicate în organizarea alegerilor de duminică – MAE, MAI, STS, AEP, pentru a discuta despre modul în care se va desfășura primul tur al prezidențialelor. Surse guvernamentale au declarat pentru Digi24.ro că a apărut o problemă, din cauză că PSD face presiuni asupra prefecților să intre în concediu medical, pentru a bloca desfășurarea scrutinului. Potrivit legii, prefecții trebuie să semneze toate documentele legate de organizarea alegerilor într-un județ. 

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat pentru Digi24.ro că prefectul și subprefectul din județul Arad au intrat în concediu medical miercuri. ”Mai avem un prefect tot în caz de boală, la Timiș, dar acolo avem subprefect”, a declarat ministrul de Interne. Acesta a ținut să precizeze că ”va găsi soluții pentru ca alegerile să se desfășoare normal și legal”. 

Liderii PSD fac presiuni asupra prefecților numiți de Guvernul Dăncilă să intre în concediu medical, pe de o parte pentru a face dificilă organizarea alegerilor, și pe de altă parte pentru a nu putea fi demiși din funcții. 

sursa: digi24.ro

Lasa un comentariu