Proteste față de restricțiile din pandemie, în mai multe orașe din țară. La Constanța, manifestanții au încercat să incendieze măști, la Cluj se face sport în aer liber

Aproximativ 400 de persoane au participat, duminică, la un protest organizat în Constanța și îndreptat împotriva noilor restricţii impuse de Guvern. Oamenii strigă „libertate”, au cântat Imnul României și chiar au încercat să incendieze măștile de protecție.

Manifestanții au cerut redeschiderea Horeca și au scandat ”libertate”. Mulți dintre protestatari nu purtau masca de protecție, ori nu o purtau corespunzător, să acopere nasul și gura.

Un protest similar, dar cu mai puțini participanți, a avut loc și la Timișoara. Oamenii au strigat „Arafat, nu uita, Timișoara nu-i a ta”. Nici aici oamenii nu au purtat măștile, iar de la megafon li se spune că amenzile pe care le vor primi nu sunt legale, scrie observatornews.ro.

Aproximativ 100 de persoane au ieșit să protesteze duminică seară și în Cluj. Oamenii au făcut exerciții fizice și au spus că nu găsesc niciun sens în închiderea sălilor de sport.

Noile restricții anti-Covid impuse la nivel național

Potrivit Hotărârii nr. 20 din 25 martie 2021, care prevede modul în care se instituie noile restricții în cazul în care se depășesc anumite praguri ale ratei de incidență, în localitățile în care rata de infectare depășește 4 la mia de locuitori se instituie carantina de noapte de la ora 20.00 și ține până la ora 5.00, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

Totodată, magazinele se închid la ora 18.00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

În localitățile în care rata de infectare depășește 7,5 la mia de locuitori, carantina de noapte (de la ora 20.00 până la ora 5.00) se aplică pentru întreaga săptămână.

De asemenea, magazinele se închid de la ora 18.00 în fiecare zi.

Lasa un comentariu