Programul de accelerare a afacerilor din tehnologie BCR-InnovX a fost lansat la Iași

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) a fost prezentă prin prof. univ. dr. ing. Irina Lungu, prorector relații internaționale, la lansarea la Iași a programului de accelerare a afacerilor din tehnologie BCR-InnovX, miercuri, 22 ianuarie 2020, la Fab Lab.

În cadrul programului, vor fi derulate trei grupe de incubare de-a lungul anului, la care vor putea participa câte 20 de antreprenori, iar cele mai bune start-up-uri vor fi selectate în programul de accelerare de la București.

Prorectorul Irina Lungu a vorbit în cadrul evenimentului despre contextul actual, în care comunitatea academică și cea antreprenorială lucrează împreună, despre oportunitățile care se deschid în viitor și despre pașii pe care TUIASI i-a parcurs în acest sens.

„Am devenit parteneri într-un centru de transfer tehnologic foarte important și prin aceasta cei de vârf reușesc să se conecteze în dorințele lor cu ceea ce este posibil.Aș vrea cu toții să putem crea o punte de comunicare, pentru că avem nevoie de voi toți în acțiunile organizate prin Societatea Antreprenorială Studențească de la Universitatea Tehnică”, a declarat prof. univ. dr. ing. Irina Lungu, prorector relații internaționale la TUIASI.

1 din 10 ieșeni va fi plătit în IT și outsourcing

Dan Zaharia, fondatorul Fab Lab Iași, a vorbit în cadrul evenimentului despre dezvoltarea sectorului IT în Iași și viitorul acestuia în capitala regiunii de nord-est.

„E bine că ne dezvoltăm din punct de vedere corporatist, e bine că 2019 ne-a lăsat cifra de 23.000 de oameni angajați în IT și outsourcing. Noi îndrăznim să credem că în 2025 vom avea 40.000 de oameni angajați, ceea ce înseamnă că 1 din 10 ieșeni va fi plătit în IT și outsourcing și practic va fi principala industrie, principalul angajator în Iași. Ne dorim bineînțeles să dezvoltăm și partea de antreprenoriat și iată că aici la Fab Lab, după doi ani și jumătate de când alături de Universitatea Tehnică am deschis acest spațiu, vedem comunitatea cum crește”, a declarat Dan Zaharia.

Lasa un comentariu