Profesorul Alexandru Rafila a anunțat când ne vom putea scoate copiii afară, la joacă

Profesorul Alexandru Rafila, șeful Societăţii Române de Microbiologie, a declarat că, cel mai probabil, în data de 15 mai ne vom putea scoate copiii afară, la joacă.

De mai bine de o lună, copiii României stau în casă, iar medicii spun că sănătatea lor poate fi afectată din cauza lipsei mişcăriii şi a soarelui, scrie observator.tv.

În Spania, premierul are de gând să relaxeze această restricţie din 27 aprilie, astfel încât copiii să poată lua aer curat. În România, s-ar putea ca acestă restricție să fie ridicată ceva mai târziu.

„Cred că şi în România trebuie gândită o astfel de măsură, probabil că nu tot din 27 aprilie, pentru că, ştiţi, evoluţia epidemiei în ţara noastră are un decalaj de circa 3 săptămâni faţă de Spania, 2-3 săptămâni, probabil că 15 mai este o dată mai rezonabilă pentru România, dar cred că acest tip de gândire este unul corect”, este de părere Alexandru Rafila.

„Copiii trebuie să iasă, să se joace, să alerge”

Profesorul Rafila spune că şi vârstnicii ar trebui să iasă afară, însă, deocamdată aceste schimbări nu sunt reglementate oficial.

„Copiii, sigur, în timpul zilei trebuie cumva să iasă, să se joace, să alerge, să facă mişcare, dar probabil că trebuie să ne gândim un pic şi la persoanele vârstnice, care să fie încurajate eventual să facă plimbări, să facă mişcare, în cursul serii, când circulaţia este redusă”, a mai precizat profesorul Alexandru Rafila.

Cel mai recent raport al OMS arată că paşii de ridicare a restricţiilor trebuie să fie făcuţi gradual, cu intervale de timp pentru a evalua impactul lor, scrie Mediafax. Ideal ar fi un interval de minim două săptămâni – care corespunde perioadei de incubaţie a virusului – între fiecare măsură de restricţie ridicată.

leave a reply