Procurorul ieșean Daniel Horodniceanu a reușit să ocupe un loc în CSM

Daniel Horodniceanu va fi unul dintre reprezentanții procurorilor în Consiliul Superior al Magistraturii. Acesta a câștigat ieri, după două tururi de scrutin, alegerile pentru desemnarea unui reprezentant al procurorilor din cadrul Parchetului Înaltei Curți de Casație și Justiție, DIICOT și DNA.

După primul tur de scrutin, Daniel Horodniceanu se plasase al doilea, cu 128 de voturi, în urma Alinei Albu, șef de serviciu în cadrul structurii centrale a DIICOT care obținuse 156 de voturi, dar depășind-o pe Maria Magdalena Militaru, procuror general adjunct în cadrul Parchetului de pe lângă ÎCCJ. Aceasta obținuse doar 105 voturi, deși era cotată ca marea favorită, scrie ziaruldeiasi.ro.

În al doilea tur de scrutin, Horodniceanu și-a adjudecat majoritatea voturilor acordate în primul tur Mariei Militaru, în timp ce Alina Albu nu a mai reușit să obțină decât 18 voturi suplimentare. În final, Horodniceanu a câștigat cu 190 de voturi, față de doar 174 ale Alibei Albu. Mandatul său va începe la 1 ianuarie anul viitor, Horodniceanu urmând să îl înlocuiască în CSM pe procurorul Codruț Olaru.

Despre Daniel Horodniceanu puteți afla mai multe AICI

Lasa un comentariu