Primul român judecat pentru zădărnicirea combaterii bolilor e din Iași

Un tânăr din Iaşi care nu a respectat măsurile de izolare şi a fugit de mai multe ori a fost trimis de către procurori în judecată.

Ispiri Legendaru a revenit pe 19 martie din Marea Britanie. Potrivit Ordinului nr. 414 din 11.03.2020 emis de Ministerul Sănătăţii, faţă de tânăr s-a instituit măsura izolării la domiciliu, scrie realitateadeiasi.net.

Pentru asigurarea respectării măsurii instituite, poliţiștii au efectuat verificări periodice. Astfel, după numai patru zile, Ispiri Legendaru, nu a fost găsit acasă. Polițiștii i-au aplicat o sancţiune contravenţională şi au înştiinţat organele abilitate din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, în vederea instituirii carantinei faţă de acesta, măsura fiind dispusă conform procedurilor în vigoare, pentru o perioadă de 14 zile.

În dimineaţa zilei de 01.04.2020, două persoane care prestau activităţi de voluntariat în favoarea celor faţă de care s-au instituit măsuri de carantinare, au înştiinţat autorităţile, despre faptul că tânărul a fugit din centrul de carantină. Acesta a sărit pe geamul de la etajul 1 al clădirii, s-a deplasat apoi până în zona Copou, unde a fost prins de polițiști.

Tânărul a fost dus în acelaşi centru de carantină, fiind dispusă faţă de acesta măsura carantinei instituţionalizate, pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Pentru fapta sa, Legendaru riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau amendă. Cauza a fost înaintată Judecătoriei Iaşi”

Lasa un comentariu