Primarul Mihai Chirica va conduce Organizaţia Municipală a PNL

Biroul Politic Judeţean al PNL Iaşi a decis ca organizaţia din municipiul reşedinţă să fie condusă de primarul Mihai Chirica, la cinci luni de la intrarea acestuia în formaţiunea politică.

Mihai Chirica susţine, prin intermediul aceluiaşi comunicat de presă, că în PNL a găsit un partener de încredere, care, alături de preşedintele Iohannis, poate pune Iaşul pe poziţia de pol regional de dezvoltare a Moldovei.

‘Ieşenii ştiu că nu vânez funcţii politice. Nu m-au interesat niciodată. Important este să am alături de mine o echipă unită şi dedicată, alături de care să putem pune în practică programul nostru politic şi administrativ pentru Iaşi. Am găsit în Partidul Naţional Liberal un partener de încredere, care, alături de preşedintele Klaus Iohannis, poate pune cu adevărat Iaşul pe poziţia de pol regional de dezvoltare a Moldovei.

Alături de ministrul Costel Alexe, viitorul preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, putem arăta că se poate: se poate să începem Autostrada Unirii, se poate să accelerăm construirea Spitalului Regional de Urgenţă, se poate să edificăm un centru regional sportiv la Iaşi, se poate ca Iaşul să conteze la Bucureşti‘, a declarat primarul Mihai Chirica, noul preşedinte al Biroului Politic Local al PNL Iaşi.

În perioada imediat următoare, conducerea PNL Iaşi va prezenta şi echipa de consilieri locali şi judeţeni care vor forma noile majorităţi politice la nivelul municipiului reşedinţă, oraşelor şi comunelor din judeţ şi a Consiliului Judeţean Iaşi.

Mihai Chirica a intrat în PNL la începutul lunii martie 2020, la doi ani de la excluderea sa din PSD.

La sfârşitul lunii februarie 2018, Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis excluderea din partid a primarului Iaşiului, Mihai Chirica. Odată cu Mihai Chirica au fost excluşi din partid şi viceprimarul Gabriel Harabagiu şi preşedintele executiv al Organizaţiei Municipale a PSD Iaşi, Sorin Iacoban.

De la începutul lunii martie 2020, primarul municipiului Iaşi este membru al filialei ieşene a PNL. El este şi prim-vicepreşedinte PNL Iaşi. După intrarea în PNL a lui Chirica, deputatul Marius Bodea a părăsit partidul.

Lasa un comentariu