Primarul Mihai Chirica, mesaj ferm către conducătorii Politehnicii Iași: „Este pentru ultima oară când mai accept ca obiectiv evitarea retrogradării!” 375.000 de euro merg la clubul din Copou

Consiliul Local Iași a aprobat luni, într-o ședință extraordinară, suma de 1,8 milioane de lei (aproximativ 375.000 de euro) pentru clubul Politehnica Iași, în baza Legii Sportului în condiții pe pandemie.

Inițial, clubul a solicitat, prin două cereri, suma totală de 2,239 milioane de lei pentru perioada 17 iunie – 17 august (1,154 milioane lei pentru perioada 17 iunie – 17 iulie și 1,085 milioane lei pentru perioada 17 iulie – 17 august), dar în cele din urmă a fost aprobată suma totală de 1,8 milioane de lei, notează radiohit.ro.

”Clubul a depus două cereri, dar noi putem disponibiliza suma totală de 1,8 milioane de lei. Adică putem asigura plata integrală a primei cereri, de 1,154 milioane lei și diferența de 645.000 de lei, bani care se află în momentul de față la capitolul sport”, a declarat primarul municipiului Iași, Mihai Chirica.

Avertisment pentru club: ”Nu mai plătim pentru evitarea retrogradării”

Ulterior, edilul Iașiului a lansat un mesaj ferm către staff-ul și jucătorii Politehnicii. Chirica a punctat că nu va mai aloca sume de bani de la bugetul local dacă Poli Iași nu-și propune mai mult decât evitarea retrogradării.

”Suntem cu toții mulțumiți de faptul că am rămas în Liga I, dar suntem total nemulțumiți de faptul că noi ne-am luptat să evităm retrogradarea. Eu cred că ar trebui să ieșim din paradigma asta a looser-ului veșnic, în care Iașiul își permite să lupte doar pentru evitarea retrogradării.

Este pentru ultima oară când mai accept ca ieșenii să primească dintre obiective doar evitarea retrogradării. Și le-am spus-o și lor public, domnului Ciprian Paraschiv și noului antrenor Daniel Pancu. Acea persoană care a rostit din greșeală această sintagmă, se ridică de lângă mine și pleacă unde vrea!

Nu putem să luăm de la gura copiilor noștri sume mari de bani, să plătim ineficiența unor jucători sau din staff-ul tehnic, care se împiedică de minge și joacă pentru evitarea retrogradării. Nu accept asta!

Mai mult, nu voi mai sta niciodată la masă cu cei care au avut grijă de destinele acestui club doar pentru evitarea retrogradării. Eu nu stau cu persoane de mâna a doua la masă. Dacă ei nu au avut un profil de câștigători, de oameni care să tragă pentru cupă și campionat, play-off și cupe europene, pentru lucruri care contează pentru orașul ăsta… Că nu suntem Clinceni.

Și nu sunt ironic. Suntem municipiul Iași, capitala istorică a României, cel mai frumos oraș al acestei țări, de unde s-a scris cea mai frumoasă pagină din istoria țării. De fiecare dată când suntem pe buza prăpastiei atâta aud: ne mai trebuie bani să evităm retrogradarea.

Este pentru ultima dată când mai accept chestiunea asta. Să nu mai vină la ușă la noi, că e închisă, e sudată. Și să le intre foarte bine lucrul acesta în cap!”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Lasa un comentariu