Primarul Iaşiului: Participare scăzută a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a în prima zi de cursuri de pregătire

Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, a declarat, ieri, că mulţi dintre elevii din anii terminali nu au venit la cursurile de pregătire pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat.

Potrivit primarului Mihai Chirica, sunt unităţi şcolare din municipiul reşedinţă unde nu a venit niciun elev sau altele în care doar 30- 40 de elevi au participat la cursurile de pregătire pentru examenele naţionale, notează agerpres.ro.

„Prezenţa elevilor de ani terminali în prima zi a cursurilor de pregătire nu a fost mare. La Liceul Pedagogic nu a fost niciun elev prezent, iar la Colegiul Naţional şi Colegiul Negruzzi, unde sunt foarte mulţi elevi de clasa a VIII-a şi a XII-a, a fost o prezenţă de 30 până la 40 elevi. Aici, ca fel ca şi la colegiile tehnice, sunt mulţi elevi din ani terminali care sunt din afara Iaşiului, iar părinţii nu i-au lăsat să facă naveta dinspre localităţile de domiciliu şi şcolile din oraş. A fost şi o şcoală, precum Şcoala ‘Titu Maiorescu’, unde a fost amânată organizarea de cursuri, acestea menţinându-se în mediul online din cauza unui angajat infectat cu Covid-19”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Edilul a spus că deşi părinţilor le este teamă să îşi lase copiii la şcoală, participarea elevilor la cursurile de pregătire nu reprezintă un pericol pentru ei întrucât au fost luate măsurile necesare pentru evitarea infectării.

„Spaţiile sunt suficiente, elevii nu se pot intersecta foarte mult unii cu ceilalţi. Recomand contacte cât mai limitate între elevi, între profesori şi copii, între personalul angajat şi profesori şi, bineînţeles, faţă de copii. Acolo unde sunt cazuri de infectare, se amână deschiderea şcolilor şi se continuă predarea la distanţă, în mediul online, prin intermediul dispozitivelor pe care noi le-am pus la dispoziţie pentru a-i ajuta pe elevii din anii terminali”, a precizat primarul Mihai Chirica.

Lasa un comentariu