Primarul Chirica vrea să doteze grădiniţele cu bazine de înot

Primarul Iaşului, Mihai Chirica intenţionează să construiască bazine de înot în fiecare dintre cele 26 de grădiniţe din municipiu.

Potrivit edilului, bazinele de înot pentru preşcolari vor fi construite cu fonduri de la bugetul local.

Mihai Chirica: E o temă foarte importantă sănătatea tinerei generaţii. În ultima perioadă s-a depreciat foarte mult din cauza faptului că sportul a rămas o tichie de mărgăritar în programa şcolară, motiv pentru care m-am gândit ce vom face pe fiecare categorie de vârstă, începând de la grădiniţă. Cred că este bine ca la fiecare grădiniţă să construim câte un mic bazin de înot, unde copiii să facă înot încă de la cele mai mici vârste, iar celelate vor intra în săli de sport, terenuri de sport. Deja lucrez la o schemă de arhitectură, o voi propune în Consiliul Local. Avem 26 de grădiniţe. Vom face într-un an 10, într-un an 10, până le terminăm pe toate. 

Potrivit edilului, în următoarea perioadă urmează să fie construite săli de sport la trei şcoli gimnaziale din municipiul Iaşi, respective George Coşbuc, Alexandru Vlahuţă şi Nicolae Iorga. În aceste unităţi, orele de educaţie fizică se desfăşoară în săli de clasă sau în aer liber.

Lasa un comentariu