Primăriile din Valea Lupului și Iași vor amenaja nouă staţii pentru transportul public în comun

Primăria municipiului Iaşi şi primăria localităţii Valea Lupului vor amenaja nouă staţii pentru transportul public în comun pe drumul naţional DN 28 (DE 58 – DE 583), cu toate dotările aferente, ce vor fi amplasate între Antibiotice SA şi Popas Păcurari.

Potrivit unui comunicat remis presei, cinci din cele nouă staţii vor fi amenajate de Primăria Iaşi şi patru de către Primăria comunei Valea Lupului. Planul include şi amenajarea a trei noi treceri de pietoni.

Valoarea totală a investiţiei realizate de municipalitatea ieşeană este estimată la peste un milion de lei, cu TVA. Lucrările vor începe săptămâna viitoare, vor dura cel mult şase luni şi vor fi executate de SC Servicii Publice Iaşi SA.

Această investiţie vine ca urmare a solicitărilor primite atât de la cetăţenii municipiului Iaşi, cât şi ai comunei Valea Lupului şi sper să îşi atingă scopul cât mai repede, acela de a oferi un plus de confort şi siguranţă pentru cei care folosesc transportul public, precum şi pentru pietoni. Scopul nostru este să avem o colaborare cât mai bună în Zona Metropolitană, între municipiul Iaşi şi comunele învecinate. Le mulţumesc tuturor cetăţenilor pentru încredere şi îi asigur că voi rămâne în continuare atent la nevoile lor‘, a declarat primarul Mihai Chirica, potrivit comunicatului citat.

Amenajarea la nivel a trecerilor pentru pietoni cuprinde şi amenajarea de insule denivelate în axul drumului naţional DN 28.

Pe sectorul axial premergător insulei centrale vor fi montaţi stâlpişori din PVC prevăzuţi cu elemente reflectorizante. Pentru asigurarea unei vizibilităţi corespunzătoare pe timpul nopţii pe bordurile insulei denivelate se vor monta butoni reflectorizanţi (cu reflexie de 360 de grade).

Trecerile de pietoni vor fi prevăzute cu indicatoare rutiere care vor fi amplasate pe console. Consolele rutiere vor fi prevăzute cu iluminat stradal pentru a asigura o vizibilitate corespunzătoare a trecerii de pietoni şi pe timpul nopţii. Trecerile de pietoni se vor amenaja astfel încât pietonii să fie permanent cu faţa către trafic (în zig-zag). Pe conturul insulei centrale, în zona trecerii pentru pietoni, se va prevedea şi parapet pietonal.

De asemenea, în zona insulei centrale în dreptul trecerii pentru pietoni sunt prevăzute rampe de acces pentru persoanele cu dizabilităţi. În vederea atenţionării participanţilor la trafic de apropierea unei treceri de pietoni se vor aplica benzi rezonatoare din marcaje transversal, cu grosimi diferite pentru a spori efectul rezonator.

Pe parcursul implementării vor fi executate următoarele categorii de lucrării: terasamente şi lucrări pregătitoare, structură rutieră, semnalizare şi siguranţă rutieră, trotuare şi insule denivelate, şanţuri şi rigole şi, nu în cele din urmă, copertine pentru staţii de transport public, de 3 metri lungime şi 1,5 metri lăţime‘, se menţionează în comunicatul de presă.

Lasa un comentariu