Primăria interzice traficul greu în Iași

Consilierii locali se vor reuni în ultima şedinţă ordinară din acest an la sfârşitul acestei săptămâni. Deocamdată, ordinea de zi cuprinde aproape 40 de proiecte de hotărâre, dar, cel mai probabil, lista va fi suplimentată cu noi iniţiative.

Unul dintre proiectele care va avea impact asupra circulaţiei rutiere din oraş vizează interzicerea parcării vehiculelor grele, cu o masă de peste 3,5 tone, pe domeniul public şi privat al oraşului.

„S-a constatat că pe străzile din Municipiul Iaşi, pe aleile dintre blocuri şi în parcările aferente acestora, parcările voluntare ale vehiculelor grele sunt extrem de frecvente. Astfel, un număr semnificativ de vehicule din această categorie sunt fie parcate la domiciliul şoferilor sau proprietarilor, fie pe spaţiile verzi ale domeniului public sau privat al Municipiului, fie sunt abandonate de multă vreme pe diverse artere“, se arată în proiectul de hotărâre.

Specialiştii Primăriei spun că un astfel de vehicul ocupă mai mult de un loc de parcare, iar rezidenţii sunt nevoiţi să-şi parcheze maşinile de-a lungul diferitelor artere şi, astfel, este afectată circulaţia rutieră. Cei care nu vor respecta hotărârea Consiliului Local (CL), care va intra în vigoare din 2020, riscă o amendă de 2.500 lei. Deocamdată, Primăria nu a promovat un proiect şi în ceea ce priveşte reglementarea circulaţiei vehiculelor grele pe raza municipiului, deşi despre o astfel de măsură se discută în spaţiul public de mai mulţi ani.

Lasa un comentariu