Primăria Iași își face club sportiv. Câte secții va avea CSM Iași

Primăria intenționează să înființeze Clubul Sportiv Municipal (CSM) Iași 2020, cu mai multe ramuri. Înființarea acestui nou club sportiv va fi supusă dezbaterii plenului Consiliului Local.

Noul club va fi coordonat direct de Primăria Iași și va avea șase secții: fotbal, handbal, baschet, minifotbal, volei și tenis de câmp.

Structura clubului sportiv va avea cinci posturi, dintre care unul de director și alte patru de execuție. Sediul va fi în zona centrală, pe strada Agatha Bârsescu, nr.12, scrie realitateadeiasi.net.

„Municipiul Iași și-a propus, printre obiectivele primordiale, să susțină sportul ieșean. De exemplu, în anul recent încheiat, municipiul Iași a finanțat 19 proiecte sportive, beneficiari fiind asociați și cluburi, dar și, punctual, sportivi implicați în evenimente cu caracter de masă sau de performanță. Având cu precădere rol de finanțator, municipiul Iași nu a avut cadru legal și nici nu a beneficiat de pârghiile necesare care să-i permită să gestioneze, din punct de vedere al managementului sportiv, performanța. Municipiul Iași propune înființarea Clubului Sportiv Municipal lași 2020 în calitate de club sportiv de drept public/instituție publică în subordinea Consiliului Local al Municipiului Iași în care, inițial, să activeze secțiile de handbal, baschet, fotbal, minifotbal, tenis de câmp, volei”, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Unități școlare de profil

„În alegerea ramurilor sportive s-a ținut cont de notorietatea și istoricul ramurilor sportive la nivel de municipiu, în lași, aria vastă de selecție, priza la public, existența unor unități școlare de profil care au în componență grupe de copii și juniori, posibilitatea imediată de progres și de obținere a unor performanțe notabile într-un timp relativ scurt. Sportul de echipe în Iași are un istoric extrem de vast și tumultuos și rămâne un subiect sensibil, mereu de actualitate, abordat de suporterii locali mai întotdeauna cu patos. Plecând de la volei, cu echipa Penicilina lași în prim-plan – grupare finanțată de-a lungul timpului de Fabrica de Antibiotice, în prezent desființată – și terminând cu sportul rege, fotbalul – indiferent că echipa s-a numit CSMS, Politehnica sau CS Politehnica Iași, sportul ieșean are nevoie de un nou start”, se mai arată în proiectul de hotărâre.

Lasa un comentariu