Primăria este alături de persoanele vulnerabile

În contextul prevenirii și limitării răspândirii infecției cu noul coronavirus, Primăria Municipiului Iași, prin Direcția de Asistență Socială (DAS), continuă să ofere servicii de aprovizionare cu alimente, produse de igienă etc. persoanelor vârstnice autoizolate la domiciliu, lipsite de sprijinul familiei sau al unui aparținător.

Astfel, până astăzi, 27 martie, reprezentanții DAS au identificat 95 de persoane fără adăpost, acestea beneficiind de cazare, hrană, personal specializat (asistent social, îngrijitor, asistent medical) și primind articole de igienă, îmbrăcăminte și încălțăminte. Din numărul total, 75 se află în centrul din bd. C. A. Rosetti, iar 20 într-un centru nou, situat pe strada Sf. Andrei. Toți beneficiarii se află în izolare (voluntară). Paza este asigurată non-stop de Poliția Locală.

În ceea ce privește persoanele vârstnice, au fost identificate 133 de persoane care au nevoie de serviciile DAS, acestea locuind în 113 gospodării. Din numărul total menționat, 13 familii au solicitat sprijin în achiziţia de produse alimentare de bază şi produse de igienă care au fost livrate la domiciliu acestora, iar o familie fără venituri a primit produse alimentare de bază în produse alimentare asigurate din donaţii. De asemenea, alte 1.080 familii au fost informate cu privire la posibilitatea acordării de sprijin şi la respectarea măsurilor impuse de legislaţie.

Echipele DAS au identificat 62 de persoane fără venituri, acestea locuind în 39 de gospodării. Angajații municipalității au făcut 21 de deplasări la domiciliul persoanelor singure sau familiilor fără venituri, în total 23 de persoane majore și 12 minori primind ajutoare materiale (pachete primite prin Crucea Roșie). Totodată, 39 persoane sau reprezentați ai unor familii fără venit au fost informate cu privire la măsurile dispuse pentru reducerea riscului de expunere la pandemie, modalitățile de acordare a beneficiilor sociale, respectarea regulilor privind igiena, serviciile puse la dispoziție de DAS etc.

Pentru persoanele vârstnice autoizolate la domiciliu, lipsite de sprijinul familiei sau al unui aparținător, angajații DAS se vor deplasa la domiciliu pentru a primi lista cumpărăturilor și banii, iar în aceeași zi produsele necesare vor fi livrate solicitanților. În acest sens există și un număr de telefon care poate fi apelat în caz de necesitate: 0770.448.993. Cheltuielile pentru alimente vor fi suportate de persoanele care solicită ajutor, iar angajații DAS vor acorda sprijin pentru evitarea deplasărilor și a locurilor aglomerate în vederea reducerii riscului de expunere la epidemie.

Pentru persoanele care au nevoie și de donații în medicamente sau/și alte produse, DAS va contacta fundații, asociații și companii disponibile să doneze. Companiile sau ONG-urile care vor să se alăture acestui demers sunt rugate să folosească adresa de e-mail dac_iasi@yahoo.com.

Lasa un comentariu