Prețul gigacaloriei la Iași rămâne neschimbat. Ce se întâmplă cu subvenţia acordată de municipalitate

Primarul Iașului, Mihai Chirica, a declarat că preţul gigacaloriei pentru populaţie nu va suferi modificări. Mai mult, acesta a precizat că ar putea creşte subvenţia acordată de municipalitate.

„Noi încercăm să ţinem sub control preţul în condiţiile în care, prin scrisorile pe care le avem şi avizele pe care le vor primi de la autorităţile naţionale, furnizorul de energie termică va cere modificarea preţului în sensul creşterii lui, vom interveni asupra subvenţiilor la populaţie, şi nu creşterii tarifului către populaţie”, a spus primarul Mihai Chirica.

Acesta nu a spus procentul cu care ar putea creşte subvenţia acordată de municipalitate în preţul gigacaloriei pentru populaţie. Altfel, edilul a menționat că salariile minime stabilite în diverse ramuri ale economiei au dus „în mod evident la creşterea costurilor de producţie”.

Chirica a adăugat că investiţiile în sistemul de termoficare vor continua, amintind inclusiv de extinderea acestuia în zone precum Bucium şi Copou astfel încât să fie racordaţi mai mulţi consumatori.

Lasa un comentariu