Președintele PSD Iași, senatorul Maricel Popa: Liberalii au votat împotriva ”Institutului Inimii” de la Miroslava!

Senatorul social-democrat Maricel Popa a depus un proiect de lege prin care să fie alocate fondurile necesare pentru construirea unui nou Institut Regional de Medicină Cardiovasculară la Miroslava.

”Am fost inclusiv la Comisia de Sănătate a Senatului, comisia de fond la acest proiect, și am susținut necesitatea noului institut. Am rămas neplăcut surprins să văd că liberalii nu au susținut acest proiect care presupune aducerea de fonduri la Iași în beneficiul românilor din zona de Nord-Est a țării. Și la Comisia de Buget-Finanțe liberalii au votat împotrivă. Cu toate acestea, Comisia de Sănătate a dat aviz pozitiv, ceea ce este extrem de important. Urmează ca proiectul legislativ să intre în plenul Senatului. Fac un apel către toți parlamentarii din Moldova, indiferent de partidul din care fac parte, să susțină acest proiect și să le explice colegilor de partid necesitatea acestui proiect. Institutul Regional de Medicină Cardiovasculară va deservi întreaga regiune a Moldovei. După dezbaterile de la Senat, proiectul legislativ va fi transmis la Camera Deputaților”, a explicat senatorul Maricel Popa, președintele PSD Iași.

Proiectul inițiat de către senatorul social democrat a beneficiat de 46 de semnături de la parlamentari de la mai multe partide politice.

”Au semnat Alexandru Rafila, Adrian Streinu Cercel, Gabriela Firea, Marius Constantin Budăi, Gabriel Mutu, dar și parlamentari de la AUR și USR, cărora vreau să le mulțumesc. Din păcate, nici un liberal nu a vrut să susțină proiectul, nici măcar la nivel de semnătură. Ei susțin doar din vorbe. Când trebuie să facă și ceva concret, dispar”, a adăugat Popa.
La Iași, actualul Institut de Boli Cardiovasculare deservește de trei ori mai mulți pacienți decât restul spitatelor similare din țară, dar funcționează pe câteva etaje ale clădirii Spitalului Clinic „Dr. C.I. Parhon” și nu mai face față solicitărilor din partea pacienților, în condițiile în care aici sunt tratați pacienți din toată regiunea de Nord-Est a țării.

Lasa un comentariu