Preşedintele Palestinei va efectua mâine o vizită oficială în România

Mahmoud Abbas, președintele Palestinei. Foto: Profimedia

Preşedintele Palestinei, Mahmoud Abbas, va efectua marţi o vizită oficială în România, la invitaţia preşedintelui Klaus Iohannis, anunță Administrația Prezidențială.

Vizita președintelui palestinian „reflectă și reconfirmă soliditatea relației bilaterale, care este profundă și de lungă durată”, se arată într-un comunicat al Președinției.

Cu prilejul consultărilor oficiale de la Palatul Cotroceni, cei doi preşedinţi vor evalua posibilităţile concrete de a dinamiza şi consolida aspectele sectoriale ale cooperării bilaterale pe toate domeniile de interes comun, cu accent pe dialogul politic, afacerile interne, educaţie, domeniul economic şi comercial, mai precizează comunicatul.

Agenda de discuţii va mai cuprinde un schimb de opinii cu privire la evoluţiile cu impact regional în Orientul Mijlociu, stadiul şi perspectivele Procesului de Pace (PPOM), situaţia de securitate şi efectele generate de războiul declanțat de Rusia împotriva Ucrainei.

Sursa: Digi24

Citește și: Aur pentru Iași! Un elev de la Colegiul Național a câștigat locul I la Olimpiada Internațională de Geografie de la Paris

Elevul Daniel Hanganu de la Colegiul Național Iași a obținut medalia de aur la Olimpiada Internațională de Geografie de la Paris!

În perioada 12-18 iulie 2022, s-a desfășurat cea de-a XVIII-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Geografie, la Paris. Aceasta a fost organizată și derulată online, sub patronajul Comitetului Național Geografic francez (CNFG).

Olimpiada Internațională de Geografie (iGeo) este o competiție anuală destinată celor mai buni elevi la geografie, cu vârste cuprinse între 16 și 19 ani. Tinerii sunt aleși dintre miile de elevi care participă la olimpiade locale, județene/regionale și naționale de geografie.

Muncă și dedicare

Etapa națională a Olimpiadei de Geografie din România din acest an a fost desfășurată la București, în perioada 25-30 aprilie 2022. Au depășit dificultățile probelor de selecție un număr de patru elevi. Aceștia, pe toată durata vacanței de vară, s-au pregătit temeinic. Au reprezentat cu cinste țara noastră, fiecare dintre ei aflându-se la final pe podiumul câștigătorilor.

Lasa un comentariu