Premieră la Timișoara: Trecere de pietoni în formă de clape de pian, desenată între Catedrală și Filarmonică

Timișorenii care au trecut prin centrul orașului au avut parte de o surpriză, în acest weekend. Între Catedrală și Filarmonică a fost desenată o trecere de pietoni în formă de clape de pian.

Zebrele în formă de claviatură nu sunt o idee nouă. Ele au apărut pentru prima dată în Polonia, la Varșovia, în urmă cu mai bine de zece ani, fiind ideea artistelor Helena Czernek și Klara Jankiewicz, care doreau astfel să marcheze 200 de ani de la nașterea compozitorului și pianistului Frederic Chopin. Din Polonia, însă, ideea zebrelor pian s-a răspândit în lume, astfel de treceri putând fi văzute și la Sibiu sau Chișinău. Iar din acest weekend și la Timișoara, relatează tion.ro

„Traversăm muzical momente mai grele, sau mai ușoare. O facem cu stil … în Timișoara. În ton și semiton pentru pietoni și doar pe clape albe pentru bicicliști”, a explicat, pe pagina sa de Facebook, viceprimarul Dan Diaconu.

Astfel de zebre pian vor apărea și în alte locuri din Timișoara, în special în preajma instituțiilor de cultură care au legătură cu muzica, cum ar fi Opera sau Liceul de Muzică „Ion Vidu”.

Lasa un comentariu