Premieră la Spitalul „C.I. Parhon” din Iaşi: un pacient are patru rinichi, după o operaţie de transplant

Un pacient a fost supus, în prima zi de Crăciun, unei operaţii de transplant renal de către medicii de la Spitalul „C.I. Parhon” din Iaşi.

Bărbatul, din judeţul Neamţ, care făcea dializă de cinci ani, are acum patru rinichi, scrie radioiasi.ro.

Operaţia a durat nouă ore, a precizat doctorul Ionuţ Nistor, purtătorul de cuvânt al spitalului. El a adăugat că, post-operator, evoluţia este favorabilă:

„Este o intervenţie de transplant de la un donator în moarte cerebrală şi, în acelaşi timp, o premieră la Spitalul „Parhon”, o intervenţie maraton, de nouă ore, coordonată de către chirurgul Corneliu Moroşanu şi de doamna doctor Adelina Miron, la care s-au prelevat ambii rinichi şi s-au transplantat ambii rinichi la acelaşi pacient, un pacient de cincizeci si doi de ani, din judeţul Neamţ, care făcea dializă de cinci ani de zile şi sperăm ca, în aceste condiţii, cu cei doi rinichi care proveneau de la un donator mai în vârstă, să asigurăm o compatibilitate şi o recuperare completă a funcţiei renale. Intervenţia, deşi mai prelungită, a decurs fără incidente, iar pacientul se recuperează, acum, în Secţia de Transplant a Spitalului „Parhon” .

Lasa un comentariu