PREMIERĂ la Ateneul Național din Iași – „Făt Frumos din lacrimă”, regia Erica Moldovan!

Ateneul Național din Iași vă invită duminică, 14 Iunie, de la ora 17:00, în Amfiteatrul Palas (fostul Teatru de vară), la o nouă PREMIERĂ – „Făt Frumos din Lacrimă”, regia Erica Moldovan!

“Fat-Frumos din Lacrima” este unul dintre basmele emblematice ale culturii românești. Publicat pentru prima dată in revista “Convorbiri literare”, incă din anii studenției marelui poet Mihai Eminescu, “Fat-Frumos din Lacrima” reiterează eternul conflict dintre bine și rău, tema principală fiind drumul inițiatic al tânărului fecior de împărat. Spectacolul “Făt-Frumos din Lacrimă” completează portofoliul de spectacole dedicate publicului tânăr, aducând astfel din nou in atenția copiilor o capodoperă a literaturii naționale. S-a ales data premierei pentru 14 iunie, pentru a comemora aproape 131 de ani de la dispariția marelui poet național.

Regia: Erica Moldovan
Asistent regie: Alexandra Paftala
Coregrafia: Cristina Todi
Costume: Alina Dinca Puscasu
Decoruri: Catalin Tarziu

Distributie: Gelu Ciobotaru, Alexandra Macovei, Alexandra Paftala, Dumitru Florescu, Codrin Danila, Ana Hegyi, Andrei Ciobanu, Daniel Onoae, Cezara Fantu, Erica Moldovan

Echipa Ateneului a imbrățișat cu entuziasm lucrul la acest spectacol! Se dorește să se ofere copiilor un spectacol lucrat intr-o maniera specifică Ateneului Național din Iasi, o manieră cu care deja v-ați obișnuit: plină de profesionalism, de bucurie, de culoare. Distribuția cuprinde intreaga echipă de actori care iși interpretează cu măiestrie partiturile. Deși traversăm o perioadă grea pentru mediul cultural și nu numai, răspundem cu optimism acestor provocări și vă invităm cu bucurie să urmăriți producția “Fat-Frumos din Lacrima” a Ateneului Național din Iași.

Bilete pe: https://www.ateneuiasi.ro/class/fat-frumos-din-lacrima/ , la casieria Ateneului, sau la locație cu o oră înainte de începerea spectacolului.

Lasa un comentariu