Povestea hoțului cinstit din Italia: ,,ieri dimineață îmi era foame și nu aveam bani”

Povestea hoțului cinstit din localitatea italiană Pistoia face înconjurul lumii. O persoană care a furat de foame dintr-un local a lăsat ulterior o bancnotă de 10 euro alături de un bilet în care-și cere scuze pentru gestul său. 

„Bună dimineața! Vă rog să mă scuzați, dar ieri dimineață îmi era foame și nu aveam bani”.

Acesta este mesajul scris pe un bilet de hârtie și lăsat în fața unui bar din localitatea Pistoia, o comună din regiunea Toscana. Biletul era însoțit de bancnotă de 10 euro, costul exact al croissantelor furate.

Povestea a fost făcută publică de proprietarul barului

Proprietarul barului din Pistoia, via Atto Vannucci, a publicat fotografia și a relatat povestea pe pagina de Facebook a localului Alibabar 2.0.

„Cu o dimineață înainte, patiserul nostru a lăsat o tavă de brioșe în afara vitrinei închise în care pune de obicei produsele de patiserie. Când am ajuns, nu mai era acolo. Cineva furase produsele. În această dimineață am găsit acest bilet. Aceasta este situația cu care se confruntă astăzi Italia. Oameni forțați să „fure” de foame și să se întoarcă cu demnitate pentru a-și plăti datoriile, o tristețe infinită”, spune unul din proprietarii barului.

Patronii barului îi oferă un loc de muncă celui care a furat

Tava a dispărut luni, 11 octombrie, înainte de ora de deschidere a barului. Fusese pus de bucătarul de patiserie deasupra coșului de plastic în fața bandonului închis.  La o zi după ce le-au fost furate produsele de patiserie, proprietarul a găsit un bilet alături de o bancontă de 10 euro.

„A fost o surpriză. Biletul era împăturit în interiorul coșului. Partenerul meu a fost cel care a găsit-o când a deschis cutia de plastic în care brutarul pune tăvile de croissante pentru bar dimineața. În interior se aflau 10 euro, adică fix prețul a zece produse de patiserie. Dacă am fi știut cine este i-am fi dat banii înapoi. A furat de foame și eu aș fi făcut la fel”, mai spune Maurizio Milani.

Bărbatul spune că biletul de scuze ar fi fost suficient.

„Mesajul este anonim, dar cu această ocazie lansăm un apel pentru cel care lăsat biletul: Îți oferim un loc de muncă, ca asistent bucătar patiser. Veniți la bar să discutăm”, spune italianul.

Milani și Bartoletti au lansat acest apel în presa italiană și se gândesc acum să lase o foaie agățată la intrarea în bar, în cazul în care hoțul pocăit trece și o citește.

Sursa: Știri Diaspora.ro

Citește și FOTO: O asistentă medicală epuizată se odihnește într-o cutie, toate paturile, scaunele și mesele sunt ocupate de pacienți

Lasa un comentariu