Poţi să combaţi epidemia la CODVidHack, maratonul pentru aplicaţii. Provocarea lansată programatorilor români

Peste 100 de programatori din ţară sunt provocaţi să se înscrie la CODVidHack. În cadrul maratonului vor fi realizate aplicaţii care să te ajute în această perioadă. Aplicaţiile au trei mari teme: salvează vieţi, salvează sistemul sanitar şi salvează afacerile.

”Dacă ADN-ul vostru este digital, codaţi alături de noi!” Aşa sună provocarea CODVIDHACK. Maratonul de programare îşi propune să realizeze aplicaţii care să te ajute să depăşeşti pandemia sau să te aperi de infecţia cu noul coronavirus, scrie Mediafax.ro.

Apelul este făcut atât pentru cei care au nevoie de o aplicaţie, cât şi pentru programatorii care vor să îşi pună la bătaie cunoştinţele. Aplicaţiile trebuie construite pe trei teme: salvează vieţi, salvează sistemul sanitar, salvează afacerile.

Dan Zaharia, manager, Şcoala Informală de IT Iaşi: Sunt extrem de necesare pentru că, câteodată, în momentul în care tu eşti foarte specializat pe un anumit domeniu, nu îţi dai seama că ceea ce cauţi tu ca soluţie, poate este deja în altă parte şi poate fi adaptată la ceea ce ai tu nevoie. E un sprint şi un maraton, în acelaşi timp, în 48 de ore să poţi produce o aplicaţie pentru provocarea la care ai aderat nu e lucru uşor.”

Aproape 100 de programatori sunt aşteptaţi să se înscrie până pe 2 mai la maratonul online.

„Proiectele sunt depuse de către entităţi terţe. Programatorii aderă la aceste provocări. Dacă le place, se formează o echipă cu diverse specializări, pe parte de web development, pe partea de testare, pe partea de Wix Design. Iar mentorii, circulă de la o echipă la echipă, în mod virtual, pentru că maratonul se va desfăşura în mod virtual,” adaugă Dan Zaharia.

Nu doar programatorii români lucrează la aplicaţii care să te ajute în timpul pandemiei. Şi Google şi Apple colaborează pentru softuri care să localizeze persoanele infectate cu noul coronavirus şi contactaţii acestora.

Lasa un comentariu