Polonia va începe construcția unui zid la frontieră cu Belarus

Polonia urmează să înceapă – în decembrie – să construiască un zid la frontiera cu Belarusul, unde sunt comasaţi în prezent numeroşi migranţi, şi să-l termine de construit în primul semestru din 2022, anunţă Ministerul polonez de Interne.

”Întreprinderea pe care trebuie s-o finalizăm este o investiţie strategică şi prioritară pentru securitatea naţiunii şi cetăţenilor săi”, a subliniat luni ministrul polonez de Interne Mariusz Kaminski.

Mariusz Kaminski a anunţat că în acest sens urmează să se semneze contracte – până la 15 decembrie -, că lucrările urmează să fie lansate mai târziu în aceeaşi lună şi că muncitori urmează să muncească 24 de ore din 24 în trei echipe.

Zidul urmează să coste 353 de milioane de euro (407 milioane de dolari) şi să aibă 180 de kilometrilungime, adică aproape jumătate din lungimea de 400 de kilometri a frontierei Poloniei cu Belarusul, potrivit news.ro.

Parlamentul polonez a dat undă verde construirii zidului în octombrie.

Citește și Certificatele verzi eliberate în Republica Moldova, Serbia şi Georgia, recunoscute în UE

Comisia Europeană a decis luni, 15 noiembrie, ca certificatele de vaccinare anti-COVID-19 eliberate de autorităţile din Republica Moldova, Georgia și Serbia să fie recunoscute în spaţiul comunitar, conform unui comunicat al executivului UE.

“Aşa cum am fost alături de partenerii noştri în lupta împotriva pandemiei, continuăm să lucrăm împreună pentru a ne deschide în siguranţă. Aducem veşti bune înaintea reuniunii ministeriale a Parteneriatului Estic. Astăzi, salut faptul că Georgia, Republica Moldova, precum şi Serbia s-au alăturat sistemului nostru de certificat digital COVID şi aştept cu nerăbdare ca mai mulţi vecini ai noştri să se conecteze cât mai curând posibil”, a declarat comisarul european pentru extindere, Oliver Varhelyi.

Lasa un comentariu