Polițiștii de frontieră au reținut 40.000 ţigarete de contrabandă în valoare de aproximativ 20.000 de lei

Contrabandist oprit în miez de noapte de poliţiştii de frontieră Polițiștii de frontieră ieşeni au descoperit, în urma unei acțiuni desfășurate în zona de competenţă, cantitatea de 40.000 ţigarete de contrabandă în valoare de aproximativ 20.000 de lei, transportate de către un cetăţean român cu ajutorul unui autoturism.

În data de 02 octombrie a.c., în jurul orei 00.50, poliţiştii de frontieră ieşeni, pe timpul activităţilor specifice desfăşurate, au oprit pe raza localităţii Uricani – Miroslava, judeţul Iaşi, un autoturism înmatriculat în România, condus de un bărbat în vârstă de 41 de ani, domiciliat în judeţ.

În interiorul mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au observat pe bancheta din spate ţigarete de contrabandă. Colegii noștri au condus persoana şi autovehiculul la sediul serviciului pentru efectuarea unui control amănunţit. Ca urmare a controlului efectuat au fost descoperite, pe bancheta din spate şi în portbagajul autoturismului, 40.000 de ţigarete de provenienţă extracomunitară, cu o valoare de 20.000 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.

De asemenea, poliţiştii de frontieră au reţinut şi mijlocul de transport, în valoare de aproximativ 15.000 de lei. Bărbatul a declarat faptul că a achiziţionat ţigaretele din judeţul Suceava cu scopul de a le comercializa în municipiul Iași.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, în vederea depistării şi identificării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Sursa: Poliția de frontieră

Citește și Ţigări de contrabandă depistate în stâlpii unui microbuz la intrarea în ţară

Lasa un comentariu