Poliţişti judecaţi pentru agresiuni, achitaţi definitiv la Iași

Agenţii Marius Vasile Toader, Marian Andrei Donose şi Neculai Crihan şi Mugurel Ionel Calancia au fost la puşi la dispoziţie după trimiterea în judecată, în 2015. Sentinţa de achitare în cazul lor este definitivă.

Procurorii ieşeni au susţinut în rechizitoriu că faptele s-ar fi petrecut în seara zilei de 30 noiembrie 2014. Atunci, Marius Toader şi Neculai Crihan l-au lovit pe Corneliu Păvăloi în zona mâinilor şi picioarelor, după care l-au urcat în autospeciala Poliţiei şi l-au dus la Secţia 2, scrie ziaruldeiasi.ro.

„Inculpaţii au intervenit la solicitarea paznicului de la autogara Codreanu care nu a reuşit să-l determine pe Păvăloi Corneliu să nu intre în perimetrul unde se aflau vehiculele de transport în staţionare. Inculpaţii au solicitat persoanei vătămate să se legitimeze, dar pentru că Păvăloi Corneliu a refuzat atât să se legitimeze, cât şi să-i însoţească pe poliţişti la secţie, cei doi au decis imobilizarea. Procedura s-a concretizat însă într-o intervenţie considerată ca brutală, acţiunile agenţilor constând în violenţe repetate chiar şi după momentul încătuşării“, au precizat poliţiştii ieşeni.

În ceea ce îl priveşte pe Marian Andrei Donose, acesta i-ar fi ajutat pe cei doi colegi ai săi să îl târască pe Păvăloi de la maşină până în secţia de Poliţie.

„În urma violenţelor la care a fost supus, Păvăloi Corneliu a suferit leziuni la nivelul feţei, toracelui, picioarelor, pentru vindecarea cărora a necesitat 16-18 zile de îngrijiri medicale“, au mai arătat procurorii.

Aceştia au mai arătat că Mugurel Calanciu a văzut modul în care colegii săi l-au tratat pe ieşean, însă nu a sesizat faptele organelor de anchetă.

Lasa un comentariu