România a reușit să evacueze sâmbătă 60 de cetățeni afgani. Totalul a ajuns la 76

România a reușit, până acum, să evacueze din Afganistan 76 de cetățeni, din categoriile de risc. Anuntul a fost facut de ministerul nostru de externe.

Doar astăzi, 60 de cetățeni afgani, scoși din țara ajunsă sub stăpânirea talibanilor, au fost evacuați, în siguranță, în Pakistan, urmând să fie aduși în România.

Pe lista celor evacuați figurează colaboratori ai trupelor române în teatrul de operațiuni din Afganistan, studenți cu burse în România, dar și jurnaliști, activiști pentru drepturile omului, magistrați și membri de familie ai acestora. 

″În urma demersurilor Celulei de criză, încă 15 cetăţeni afgani au fost evacuaţi astăzi cu succes din Afganistan pe cale terestră şi se află în siguranţă pe teritoriul Pakistanului. Cetăţenii afgani evacuaţi în acest grup sunt colaboratori ai forţelor armate române, precum şi studenţi cu burse în România şi au fost preluaţi de un reprezentant al Ambasadei României la Islamabad, fiind transportaţi într-o locaţie unde vor rămâne până la definitivarea procedurilor specifice în vederea continuării deplasării către România”, se arată într-un comunicat al MAE.

Conform aceleiaşi surse, pentru membrii acestui al doilea grup de cetăţeni afgani evacuaţi, misiunea diplomatică de la Islamabad a emis vize şi documente care să le asigure tranzitul teritoriului afgan şi accesul pe teritoriul statului pakistanez. Au fost întreprinse, de asemenea, toate demersurile diplomatice necesare pe lângă autorităţile pakistaneze pentru evacuarea cetăţenilor afgani în condiţii de siguranţă.

Lasa un comentariu