PLUS decide începerea discuțiilor cu USR pentru ca cele două partide să fuzioneze

PLUS a decis, în ședința Consiliului Național de sâmbătă, să înceapă discuțiile în vederea unei fuziuni cu USR, respectiv să elaboreze condițiile fuziunii și să organizeze un Congres în acest sens în luna iulie a acestui an.

„Decizia luată de PLUS cu privire la propunerea de fuziune cu USR, în cadrul ședinței de Consiliu Național de sâmbătă, 8 februarie, este următoarea: Consiliul Național PLUS acordă Biroului Național al partidului un mandat pentru a începe discuția despre fuziune, cu 2 obiective – (1) elaborarea condițiilor de fuziune, respectiv (2) organizarea unui congres în iulie 2020”, arată reprezentanții partidului condus de Dacian Cioloș, într-un anunț de presă difuzat sâmbătă și citat de Mediafax.

Pe de altă parte, 91% dintre membrii USR au votat la referendum pentru poziționarea doctrinară ca partid de centru dreapta. Liderul formațiunii Dan Barna subliniind că rezultatul nu înseamnă o schimbare de poziție, ci o consolidare a sa.

Potrivit sursei citate, 11.047 membri USR (adică 91,25% din voturi) au fost în favoarea clarificării doctrinare.

Referendumul a avut cea mai mare participare din istoria consultărilor electronice interne ale USR. În total exprimându-și votul 12.106 membri (recordul anterior era de 9.654 voturi la o consultare din noiembrie 2019).

La finalul Comitetului politic al USR și Consiliului Național al PLUS

Dacian Cioloș și Dan Barna vor susține o conferință de presă comună, de la ora 18.00 la Parlament, în care vor prezenta concluziile discuțiilor cu liderii USR și PLUS din toată țara.

Lasa un comentariu