Orban şi Cîţu vin azi la Iaşi, la alegerile fără miză, cu candidat unic, din PNL

Adevărata miză pare a fi însă alta: alegerile din toamnă pentru preşedinţia partidului, în care orice vot din ţară contează. Filiala Iaşi este una mare, dar care încă nu a înclinat decisiv balanţa într-o parte sau alta. La alegerile de azi de la Iaşi deputatul Alexandru Muraru pare să nu aibă nicio emoţie.

La o săptămână după alegerea conducerii Organizaţiei Municipale, şi Judeţeana PNL Iaşi îşi alege liderii următorilor patru ani.

Amintim că preşedintele ales în 2017, Costel Alexe, s-a retras din funcţie şi nu mai candidează. Unicul candidat înscris în competiţie este actualul prim-vicepreşedinte Alexandru Muraru. Celălalt prim-vice, Liviu Brătescu, va candida pe aceeaşi funcţie pe care o ocupă acum. Vor mai fi încă două funcţii similare, pentru care vor candida, printre alţii, Alin Andrieş, consilier local (şi cadru didactic la FEAA/ Universitatea „Al.I. Cuza“), şi Lucian Rusu.

Importanţa momentului este amplificată de prezenţa astăzi la Iaşi a doi competitori liberali, înscrişi în cursa pentru preşedinţa PNL la congresul naţional care va avea loc în septembrie. Deşi vin împreună de la Neamţ, tot de la o rundă de alegeri într-o organizaţie judeţeană, Florin Cîţu, vicepreşedinte PNL (şi premier), şi Ludovic Orban, preşedinte PNL (şi preşedintele Camerei Deputaţilor), vor fi practic pentru prima dată faţă în faţă. Prezenţa lor, astăzi, la Iaşi, e de natură să atragă fiecare de partea lui filiala locală a partidului, una din Top 5 naţional ca mărime. Până acum, sub conducerea lui Costel Alexe, PNL Iaşi a fost în mod clar în tabăra Orban, scrie ziaruldeiasi.ro.

Întrunirea este programată să înceapă la ora 14 la Teatrul Naţional. Evenimentul va fi transmis în direct pe pagina de Facebook a PNL Iaşi. Vor putea fi urmărite astfel nu doar alocuţiunile, ci şi eventuale declaraţii pe care le vor face liderii partidului pentru mass-media. Alegerile vor desemna totodată cei opt vicepreşedinţi ai organizaţiei, pe domenii în care sunt şi trei candidaţi/funcţie, precum şi componenţa Biroului Politic Judeţean – în total, 37 de membri.

Lasa un comentariu