Dumitru Oprea: „Dezvoltarea Moldovei, prioritate pentru PNL!”


România tranzitează o perioadă dificilă, marcată de abuzuri ce poartă amprenta PSD. În aceste condiții, când alte partide refuză să sprijine schimbarea, PNL este formațiunea politică care și-a asumat o misiune foarte grea, de a oferi țării un guvern înainte de alegerile parlamentare – anticipate sau la termen.


Este vorba despre un risc politic foarte mare, într-un moment în care țara se află într-o situație extrem de gravă, plină de datorii, cu un buget construit nerealist pentru anul în curs și fără un plan pentru 2020. De aceea, gestionarea țării și a intereselor ei reprezintă prioritatea absolută a PNL. Cele 12 măsuri urgente cuprinse în programul de guvernare urmăresc menținerea României deasupra liniei de plutire și îndreptarea răului făcut de PSD.

Pentru a asigura funcționarea statului, sufocat de PSD, prima măsură necesară este restructurarea guvernului. Cele 24 de ministere nu reprezintă decât nevoia camarilei PSD-ALDE de a-și plăti datoriile către diverși indivizi, pe spezele românilor. În viziunea PNL, numărul de portofolii ministeriale este exagerat și constituie o povară bugetară semnificativă, lipsită de eficiență și de logică. Prin urmare, cabinetul liberal trebuie să fie mult mai concis, iar un număr de 16 ministere reprezintă o reformă administrativă importantă.

Alegerile bat la ușă și este nevoie de transparență și bună organizare. Iarna se apropie și nu există nici un plan serios pentru problemele sectorului energetic. Astfel de probleme PNL este obligat să le rezolve în cel mai scurt timp, alături de urgențele din Justiție, acolo unde este propus un specialist ce a mai condus ministerul în vremuri grele.

Pachetul de măsuri urgente propus de PNL conține și alte prevederi, care arată un lucru foarte clar: Moldova constituie o prioritate. De aici și imperativul pe care îl reprezintă obiectivele de investiții publice, precum demararea procedurilor pentru construirea autostrăzii Tg. Mureș-Iași-Ungheni. Pentru aceasta este nevoie de finanțare europeană, nu de manevrele meschine ale guvernelor Grindeanu, Tudose, Dăncilă și ale tuturor celor de sub Dragnea. Legătura cu restul țării și cu Europa prin autostradă este vitală pentru Moldova și România. Începerea lucrărilor la Spitalul Regional de Urgenţă Iași, care să acopere întreaga zonă, se numără printre prioritățile guvernării liberale.

Autostrada și spitalul regional sunt inițiativele pe care guvernarea PNL le va implementa cât de repede pentru Moldova. Este o misiune grea și plină de riscuri, având în vedere starea în care PSD a adus întreaga țară și mai ales Moldova, dar este o misiune pe care ne-o asumăm.”


Prof. univ. dr. Dumitru OPREA Deputat PNL de Iași

sursa: comunicat remis de către Birou Parlamentar Dumitru Oprea

Lasa un comentariu