Deputatul PSD Bogdan Cojocaru le cere explicații primarului și ministrului Mediului pe tema poluării Iașului

Deputatul PSD Bogdan Cojocaru cere ministrului Mediului şi primarului Iaşiului să prezinte urgent un plan de măsuri pentru combaterea poluării în oraş, după ce Comisia Europeană a inclus Iaşiul pe lista localităţilor cu un nivel ridicat al poluării.

Deputatul social-democrat Bogdan Cojocaru susţine că Iaşiul apare pe lista întocmită de Comisia Europeană privind oraşele din România unde trebuie luate măsuri rapide pentru combaterea poluării, el acuzându-i pe edilul Mihai Chirica şi pe ministrul Mediului Costel Alexe că nu fac nimic pentru a remedia această „gravă problemă”.

„Comisia Europeană a dat recent un termen de patru luni României pentru a corecta deficienţele referitoare la poluare în mai multe oraşe mari ale ţării, printre care şi Iaşiul. Este vorba despre nerespectarea valorilor limită pentru dioxidul de azot. Ce au făcut ministrul Mediului, ieşeanul Costel Alexe şi primarul Mihai Chirica? Nu-i interesează subiectul? Cei doi s-au afişat zilele trecute alături de ministrul Sănătăţii, aflat la Iaşi, dar n-au suflat o vorbă despre o chestiune importantă pentru sănătatea locuitorilor oraşului”, afirmă deputatul PSD, Bogdan Cojocaru.

Bogdan Cojocaru consideră că traficul auto din oraş este principala cauză a poluării aerului, acuzând dezinteresul primăriei ieşene pentru a rezolva această problemă.

Totodată, deputatul Bogdan Cojocaru le-a cerut ministrului Mediului Costel Alexe şi primarului Mihai Chirica să le explice ieşenilor de ce s-a ajuns în această situaţie şi să prezinte de urgenţă un plan de măsuri.

„Cei doi sunt de câteva luni în acelaşi partid, după ce primarul Chirica s-a înscris la liberali. Le cer să treacă la treabă, pentru că ieşenii merită să respire un aer curat. Este ruşinos ca de câţiva ani Iaşiul să figureze pe toate listele negre privind poluarea, iar autorităţile să nu ia nici o măsură concretă”, a mai spus deputatul social-democrat Bogdan Cojocaru.

Bogdan Cojocaru, deputat PSD

Lasa un comentariu