Politehnica Iaşi – Csikszereda Miercurea Ciuc 0-0,rezultat final

Politehnica Iași a pierdut, sâmbătă, primele puncte pe propriul teren în acest sezon, 0-0 cu FK Miercurea Ciuc, și riscă să încheie runda a 12-a a Ligii 2 în afara locurilor de play-off.

Față de alte jocuri, Iașiul a căutat parcă mai mult poarta adversă, a avut mai multe șuturi cadrate, însă echipa lui Leo Grozavu continuă să sufere în atac.

Dovadă că nu a reușit să înscrie în ultimele două etape. A ajuns, totodată, la 12 jocuri fără gol marcat în prima repriză.

Leo Grozavu: ”Echipa noastră se străduiește în momentul de față, dar atât poate”

La finalul partidei cu Miercurea Ciuc, antrenorul Iașiului, Leo Grozavu, s-a declarat mulțumit de atitudinea elevilor săi, dar a punctat faptul că are o problemă în atac.

”A fost o partidă echilibrată, împotriva unui adversar puternic, o echipă bine legată, bine construită fizic. Din punctul meu de vedere, am văzut atitudine și organizare la jucătorii noștri. Sigur, sunt și multe momente în care ne mai pierdem concentrarea, dar astea nu sunt scuze, ci lucruri care țin de altceva și nu vreau să intru în amănunte pentru că aș intra pe o altă latură care e clar că ar aduce prejudicii la ceea ce s-a întâmplat înainte. Echipa noastră se străduiește în momentul de față, dar atât poate. Le-am spus și jucătorilor, e un punct de plecare, pentru că am văzut o altfel de echipă, o altă atitudine, o altfel de abordare, mult mai curajoasă, dar cu posibilitățile actuale limitate în ceea ce privește jocul de atac”, a declarat Leo Grozavu.

”Nu poți să faci dintr-un tractor o mașină de curse”

Antrenorul Politehnicii a vorbit apoi despre calitatea lotului, punctând că jucătorii de pe bancă nu pot aduce un plus. Motiv pentru care a făcut doar patru schimbări, toate târziu.

”Cred că atunci când construiești o echipă trebuie să rămâi echilibrat defensiv și pe partea de atac. Ori e foarte greu să produci joc de atac, să marchezi goluri dacă nu ai la dispoziție asemenea jucători. Ei în primul rând trebuie selecționați, trebuie aduși, după care trebuie antrenați. Din punctul acesta de vedere fac maximum ce se poate și cu ce am la dispoziție să încercăm să devenim mai buni de la zi la zi, de la joc la joc. Am opt zile de antrenament în care mi-am dat seama de potențialul de atac al echipei, al jucătorilor.

Avem un lot mai mult decât numeros, din păcate ca și calitate foarte greu găsești jucători care să poată să-i înlocuiască (n.r. pe titulari). Am început cu o echipă cea mai echilibrată din punctul de vedere al jocului în fața unui astfel de adversar. (n.r. Nu poate banca să aducă un plus?) Nu are cum. În primul rând jucătorii nu au ritmul care trebuie, nu au nici calitatea care ar trebui pentru un joc de atac. Trebuie altceva, forță, viteză, personalitate. Am încercat cu posibilitățile noastre. Dar nu am ce să le reproșez jucătorilor, pentru că nu poți să faci dintr-un tractor o mașină de curse. Niciodată!”, a mai spus Leo Grozavu.

Citiți mai multe pe liga2.prosport.ro

Lasa un comentariu