Poli Iași în top 5 favorite la câștigarea Ligii 1, ediția 2019/2020

Au trecut 7 etape din actuala ediție a campionatului fotbalistic intern și clasamentul Ligii 1 pare desprins dintr-o realitate paralelă, în special în partea de jos, acolo unde FCSB, cu 5 înfrângeri, un egal și doar o victorie, ocupă ultima poziție, fără să dea semne că ar fi capabilă prea curând să revină în zonă de play-off. 

Cum orice monedă are două fețe, echipe precum Poli Iași, Gaz Metan Mediaș sau FC Botoșani surprind plăcut în acest debut de sezon, ocupând 3 din pozițiile de play-off, alături de actuala campioană CFR Cluj, FC Viitorul sau U Craiova, trei echipe nelipsite din play-off-ul ultimelor ediții.

Așa cum era normal, agențiile de pariuri sportive online, precum NetBet Sport, fostul partener oficial al celor de la FCSB, au reacționat la acest debut incredibil de sezon, ajustând cotele oferite la partidele din campionatul intern, inclusiv cele antepost, privind câștigarea titlului de campioană a României în 2020. 

Spre exemplu, Poli Iași, una din surprizele plăcute ale acestei veri, este creditată cu șansa a 5-a în topul favoritelor, mult mai sus față de startul sezonului, când ieșenii porneau cu șansa a 11-a.

Campioană a ultimelor două sezoane, CFR Cluj este în acest moment principala favorită la titlu, cu o cotă de 1.40, după ce, înainte de startul competiției, ardelenii erau creditați cu șansa a doua, la o cotă de 2.40.

Interesant este faptul că FCSB, chiar și în condițiile acestui cel mai prost start de sezon din istoria clubului, rămâne pe locul 3 în topul favoritelor caselor de pariuri, cu o cotă de 10.00. Înainte de începerea campionatului, steliștii erau principalii favoriți, la o cotă de 2.15, destul de apropiată de cea a clujenilor.

 Pe locul 2 în clasament, Viitorul lui Gica Hagi ocupă aceeași poziție și în topul favoritelor la titlu, constănțenii fiind creditați cu cota 8.00 în prezent, față de 15.00 înainte de startul sezonului.

Spre deosebire de celelalte pretendente la titlu, U Craiova este văzută de bookmakeri cu aceleași șanse ca la începutul sezonului și după aceste prime 7 etape, fanii oltenilor putând paria la cota 10.00 că ,,alb-albaștrii’’, cu un nou manager general, Victor Pițurcă, ar putea aduce în sfârșit un nou titlul în Bănie.

Așa cum menționam la începutul materialului, Poli Iași reprezintă surpriza plăcută a acestei noi ediții a campionatului intern, acumulând până în prezent 15 puncte din 21 posibile, 3 dintre ele chiar pe terenul lui FCSB, timp în care gruparea din Copou a înscris 10 goluri, primind doar 4, ceea ce o plasează, alături de Gaz Metan Mediaș, pe locul 1 în ceea ce privește organizarea în defensivă. Cele două sunt singurele formații ce au încasat doar câte 4 goluri. Tot 15 puncte au și Gaz Metan și Viitorul, însă puștii lui Hagi stau cel mai bine la golaveraj, fiind astfel pe 2 în clasament, în timp ce Gaz Metan e pe 3, iar Poli Iași pe 4.

Ieșenii putea fi la egalitate de puncte cu CFR Cluj, dacă reușeau să câștige în ultima etapă, când au condus cu 2-0 în fața Chindiei Târgoviște, însă, pe fondul unei relaxări premature, s-au văzut egalați la finalul partidei, pierzând astfel 2 puncte ce le-au avut ,,în mâna’’, cum se spune.

Etapa viitoare, mai precis sâmbătă, 31 august, de la o oră cel puțin ciudată, 15:30 (există șanse să se modifice totuși), Poli Iași joacă la Mediaș, într-un meci ce se anunță a fi foarte interesant. Pe netbet.ro, ieșenii au cota 3.60 la victorie, în timp ce gazdele pornesc cu prima șansă, la cota 2.20. Chiar dacă cei ce pariază sau joacă jocuri NetBet sunt obișnuiți cu fluctuațiile cotelor, să spunem totuși că acestea pot oscila foarte mult, într-un timp scurt, în funcție de mai mulți factori, astfel că este posibil să nu mai fie valabile la ora la care citiți acest material.

Lasa un comentariu