Poli Iași a remizat cu Sepsi Sf. Gheorghe la Botoșani, scor 1-1, după ce a condus pe tabelă

Nu mai încape niciun dubiu, Poli Iași are probleme mari atunci când conduce pe tabelă. Pentru a patra oară în ultimele cinci meciuri, echipa lui Mihai Teja a ratat victoria în campionat, luni, după ce a avut avantaj. După ce au deschis scorul în minutul 70 în fața lui Sepsi, ieșenii nu au mai contat în joc și au sfârșit prin a tremura pentru un egal, oaspeții având pe final o bună șansă de a se impune.

Formulă de start superofensivă

Decis să pună capăt seriei de patru meciuri fără victorie în campionat, Mihai Teja a adoptat o tactică superofensivă în fața echipei cu cea mai bună defensivă de până acum și neînvinsă pe teren străin. Tehnicianul Iașiului i-a trimis în teren pentru prima dată din start pe Andrei Cristea și Bălan, autorii ultimelor patru goluri ale Iașiului, susținuți din spate de Platini și Horșia.

Iar startul a fost de partea gazdelor, cu două șuturi bune trimise de Loshaj (6, vole puțin alături) și Mihalache (14, șut respins de sub bară de Feher). În minutul 23, Andrei Cristea a ratat ocazia reprizei, trimițând mingea în bară, din careu, după o pasă de efect a lui Loshaj, același Cristea ratând deschiderea scorului zece minute mai târziu, fiind blocat de Feher.

La pauză, Teja a mutat inspirat cu Passaglia în locul lui Diallo, care a fost iertat de o eliminare de arbitrul Cătălin Popa în prima parte, iar argentinianul și-a făcut simțită prezența pe teren în minutul 70, când a deschis scorul cu un șut superb.

Până la faza golului, ambele formații au ratat ocazii bune. Mai întâi oaspeții, prin Safranko, în minutul 49 (blocat de Târnovanu după ce a scăpat singur spre poartă în partea dreaptă), apoi Iașiul, prin Platini, mijlocașul african fiind blocat de portarul Feher, în careu, după un un-doi de efect cu Loshaj.

Același film: gol și cădere pe final pentru ieșeni

Insistența ieșenilor a dat roade în minutul 70, când Passaaglia avea să deschidă scorul cu un șut superb, din careu, lateral dreapta, la colțul lung, argentinianul fructificând o pasă primită de la Platini. Dar, ca și în alte trei meciuri dintre ultimele patru, Poli a dat cu piciorul punctelor pe final. După marcarea golului, ieșenii nu au mai contat, oaspeții au prins curaj și au egalat prin Tincu (80), ratând în ultimele minute golul victoriei prin același Tincu, Târnovanu salvând remiza pentru ieșeni (89).

Oaspeții ajung la a 8-a remiză în 11 meciuri și își păstrează invincibilitatea în deplasare, în timp ce Iașiul lui Teja continuă criza de rezultate, ajungând la al cincilea meci fără victorie în campionat (trei remize pe teren propriu și două eșecuri ”afară”).

În plus, Poli demonstrează că nu se simte deloc confortabil atunci când conduce. Din păcate pentru ieșeni, elevii lui Mihai Teja au risipit și luni seară parcă mult prea ușor două puncte importante, aruncând pe geam ce a agonisit în acel start fantastic de sezon.

(Sursa: Prosport.ro)

Lasa un comentariu