Plin de șoferi beți și fără permis la volan pe șoselele ieșene

Tot mai mulţi ieşeni sunt prinşi circulând fără permis de conducere la volanul maşinilor, cazurile explodând practic în ultimele zile. Unul dintre cei prinşi, un tânăr de 20 de ani, a furat maşina unor vecini şi s-a izbit în primul gard.

În plus, era beat criţă, iar în urma „ispravei“ el a fost ţinut o noapte în arestul Poliţiei. Fapta a avut loc joi, în Leţcani, atunci când Silviu Marian Bârsan a furat maşina unui vecin şi a încercat să fugă cu ea. Acesta s-a izbit într-un gard, pe care l-a dărâmat. Bârsan, care nu avea permis, avea o alcoolemie de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, scrie ziaruldeiasi.ro.

„ âÎntrucât la momentul depistării tânărul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul, rezultând o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în urma verificărilor s-a constatat că nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În baza probatoriului administrat, la data de 24 ianuarie tânărul a fost reţinut de către poliţişti pentru 24 de ore“, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

A doua zi, adică sâmbătă, poliţiştii au oprit într-o acţiune de rutină un autoturism condus de un tânăr de 19 ani, din municipiul Iaşi. Surprinzător, poliţiştii au constatat că nici acesta acesta nu deţinea permis pentru nicio categorie de vehicule, pe numele lui fiind deschis dosar penal.

Tânăr fără permis la Lungani

Un alt „şofer“ a fost oprit de poliţişti în comuna Lungani, fiind vorba despre un bărbat de 38 de ani. Acesta a ridicat din umeri atunci când poliţiştii Secţiei 7 Rurale Târgu Frumos i-au cerut documentele. Pe numele lui a fost deschis un dosar penal pentru infracţiunea de conducere a unui autovehicul fără a deţine permis.

În aceeaşi zi, poliţiştii au prins un alt tânăr, de 19 ani, la volanul unui autoturism, tot fără a avea permis.

„La data de 25 ianuarie, poliţiştii Secţiei 2 Iaşi au depistat un tânăr de 19 ani, din municipiul Iaşi, care a condus un autoturism pe raza municipiului Iaşi, fără a deţine permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule“, au precizat poliţiştii.

Lasa un comentariu