VIDEO. Pisică torturată de doi minori din județul Iași. Au atârnat-o de coadă de o bară și au lovit-o ca pe un sac de box

Scene de o cruzime revoltătoare s-au petrecut într-o comună din județul Iași. Doi tineri, ambii minori, au maltratat pe rând o pisică. Deși chinurile bietului animal sunt greu de privit pentru orice om cu o fărâmă de suflet, ei se distrau.

Totul a fost filmat de un al treilea. Atenție, urmează detalii cu impact emoțional.

În videoclipul care a fost postat pe rețelele sociale se vede cum bietul animal este legat de coadă cu o sfoară și atârnat de o bară metalică. Pe rând, cei doi minori îl lovesc cu pumnii și cu picioarele, ca pe un sac de box.

Mândri de isprava lor, au trimis înregistrarea și unor prieteni din comuna Focuri. Ulterior, imaginile au ajuns și la Poliție. Oamenii legii s-au autosesizat și au deschis o anchetă.

Pisica a primit îngrijiri medicale, dar trebuie operată. Proprietarul susține că a mai fost agresată în trecut, de aceeași indivizi, dar până acum nu a avut probe.

În aceeași comună, în ultima perioadă au fost găsite schingiuite sau moarte mai multe pisici, dar nimeni nu a fost tras la răspundere, în lipsa unor dovezi clare, scrie stirileprotv.ro.

UPDATE Au fost găsiți cei trei minori implicați în agresarea unei pisici. Ce au descoperit polițiștii ieșeni

„În cadrul verificărilor efectuate de polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor și ai Poliției orașului Hârlău au fost identificați cei implicați în incident, respectiv trei minori din localitate, stabilindu-se că animalul era decedat, în condiții necunoscute, înainte de a fi găsit de persoanele susmenționate care s-au folosit de cadavru pentru exprimarea agresivității.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”tulburarea ordinii și liniștii publice”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 371 Cod penal, doi dintre tineri fiind prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău care a dispus, față de aceștia, măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Cercetările continuă nivelul Biroului pentru Protecția Animalelor pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs acest eveniment și dispunerea de măsuri legale”, au transmis reprezentanții IPJ Iași.

leave a reply