Pilotul rus care a câștigat cursa de karting și-a cerut scuze pentru salutul nazist făcut la podiumul de premiere

Artem Severiukhin, în vârstă de 15 ani, un pilot rus care a câștigat o cursă de karting sub drapelul Italiei, e în centrul unui scandal iscat de gesturile pe care le-a făcut pe podiumul de premiere.

Astfel, după ce a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, tânărul pilot și-a ridicat brațul într-un aparent salut nazist, înainte de a izbucni într-un râs isteric neînțeles de nimeni.

Tânărul pilot rus și-a cerut scuze apoi în lacrimi, printr-un mesaj postat pe rețeaua de socializare Telegram.

„Vreau să îmi cer scuze tuturor pentru ceea ce s-a întâmplat ieri la Campionatul European de Karting. Stând pe podium, am făcut un gest pe care mulți l-au perceput ca un salut nazist. Dar nu este. Nu am susținut niciodată nazismul și îl consider una dintre cele mai grave crime împotriva umanității.
Am alergat sub licență italiană și am câștigat cursa sub steagul italian. Iar băieții din fața podiumului mi-au arătat că în Italia, în astfel de cazuri, se obișnuiește să se lovească de piept în regiunea inimii, exprimându-și recunoștința.
Știu că sunt vinovat, știu că am fost prost și sunt gata să fiu pedepsit. Vă rog să înțelegeți că nu am susținut nazismul sau fascismul cu acest gest. Nu am avut nicio dorință să jignesc publicul, piloții, fanii, echipa sau telespectatorii. Scuzați-mă, vă rog. „

Drept pedeapsă, echipa Ward Racing, reprezentată de Severiukhin, i-a reziliat rusului contractul.

Sursa: ziare.com

Citește și Convoi militar rus de 12 km distrus de ucraineni

Lasa un comentariu