Piața cripto a căzut: Bitcoin a scăzut la un nou minim al ultimelor 18 luni 

bitcoin

Bitcoin a scăzut miercuri la un nou minim de 18 luni, trăgând în jos şi alte monede mai mici. A aprofundat criza pieţei declanşată în această săptămână de furnizorul de servicii financiare în monede virtuale Celsius, care a blocat retragerile clienţilor, transmite Reuters, scrie news.ro.


Cea mai valoroasă criptomonedă din lume, Bitcoin, a scăzut cu până la 7,8%, până la 20.079,72 dolari pe unitate, cel mai redus nivel atins din decembrie 2020.

 

Bitcoin a pierdut aproximativ 33% din valoarea sa faţă de dolarul american, începând de vineri, coborând cu peste 50% de la începutul anului. Moneda a scăzut cu aproximativ 70% de la nivelul record de 69.000 de dolari atins în noiembrie.

Bitcoin şi-a revenit uşor ulterior, la 21.336 dolari pe unitate.

Sectorul monedelor digitale a fost lovit săptămâna aceasta după ce firma americană de servicii financiare în criptomonede Celsius a blocat retragerile şi transferurile între conturi, stârnind temerile de contagiune pe pieţele deja zguduite de dispariţia monedei stabile (stable coin) terraUSD.

Aşteptările privind o creştere cu 0,75 de puncte procentuale a dobânzii cheie de către Rezerva Federală a SUA, pe fondul inflaţiei vertiginoase, au exrcitat presiuni şi asupra activelor riscante, de la criptomonede la acţiuni.

Haosul de pe piaţa cripto s-a răspândit şi la alte companii, o serie de platforme online reducând forţa de muncă. Bursa majoră din SUA Coinbase Global a declarat marţi că va elimina aproximativ 1.100 de locuri de muncă, sau 18% din forţa de muncă. Gemini, o altă platformă de tranzacţionare din SUA, a declarat în această lună că îşi va reduce forţa de muncă cu 10%.

Sursa: Evenimenul

Lasa un comentariu