Peste 460 de animale domestice afectate de pesta porcină africană în 2020

Pesta porcină africană a afectat peste 460 de animale domestice pe parcursul anului 2020, în judeţul Iaşi, în prezent toate focarele domestice fiind eradicate, a informat, miercuri, Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA).

‘În decursul anul 2020, în judeţul Iaşi, pesta porcină africană a afectat un număr de 462 de animale domestice, în 31 de focare apărute în gospodării. Ca urmare a aplicării planurilor de măsuri specifice, dispuse prin intermediul Centrului Local pentru Combaterea Bolilor, de medicii veterinari şi specialiştii din cadrul DSVSA Iaşi, toate aceste focare au fost eradicate‘, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.

Potrivit DSVSA Iaşi, în judeţul mai sunt active cazuri de pestă porcină la mistreţ, scrie agerpres.ro.

‘Raportările DSVSA arată că sunt încă active cazuri de pestă porcină africană la mistreţ. Cu o metodologie de abordare diferită, aceste cazuri care privesc animalele sălbatice se află în continuare sub monitorizare şi se întreprind măsuri speciale pentru limitarea răspândirii bolii. În 2020 au fost 87 de cazuri de pestă, pe 15 fonduri de vânătoare din judeţul Iaşi‘, a arătat DSVSA Iaşi.

Lasa un comentariu