Peste 3.000 de elevi din judeţ riscă să nu aibă media încheiată la sfârşitul primului semestru

Peste 3.000 de elevi din judeţul Iaşi, care reprezintă 0,3% din populaţia şcolară, se află în situaţia de a nu avea încheiate media pe semestrul întâi a anului şcolar 2020-2021, au informat, pentru Agerpres, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean.

‘La nivelul judeţului Iaşi, conform raportărilor transmise de unităţile de învăţământ, din totalul de 103.394 de elevi din învăţământul primar, gimnazial, liceal şi profesional, aproximativ 0,3%, respectiv 3.318 elevi, se află în situaţie de risc cu privire la neîncheierea mediei pe semestrul I’, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Iaşi, Antonina Bliorţ.

Conform declaraţiilor acesteia, perioada de încheiere a situaţiilor şcolare pentru primul semestru ar putea fi prelungită, scrie agerpres.ro.

‘Aşa cum a fost deja precizat prin comunicatul Ministerului Educaţiei şi Cercetării, transmis pe 11 ianuarie, ce vizează ‘Măsuri privind asigurarea cadrului legal flexibil în vederea încheierii situaţiei şcolare la finalul semestrului I’, pentru a soluţiona această problemă se va prelungi perioada de încheiere a situaţiilor şcolare neîncheiate în semestrul I, de la patru până la opt săptămâni de la revenirea la cursuri în semestrul al II-lea. De asemenea, prin măsurile stabilite de ministerul de resort va exista posibilitatea încheierii mediilor cu minimum două note, indiferent de numărul orelor alocate săptămânal fiecărei discipline’, a mai explicat Antonina Bliorţ. 

Lasa un comentariu