Peste 1.500 de absolvenţi de Medicină au susţinut examenul de rezidenţiat la Iaşi

Peste 1.500 de absolvenţi ai UMF au susţinut duminică examenul de rezidenţiat la Iaşi.

Ministerul Sănătăţii a organizat duminică concursul de intrare în Rezidenţiat în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie şi, la fel ca în anii trecuţi, examenul s-a desfăşurat în 6 centre universitare, printre care şi Iaşul.

Candidaţii au fost nevoiţi să rezolve un test grilă cu 200 de întrebări, pe durata a patru ore. Ministerul Sănătăţii a transmis recomandări pentru candidaţii care susţin examenul, scrie realitateadeiasi.net.

În această sesiune au depus dosarele, la nivel naţional, pentru participarea la concurs un număr de 8.876 de tineri absolvenţi ai universităţilor de medicină şi farmacie (6.283 medicină, 1.740 medicină dentară, 853 farmacie).

Ei candidează pe un număr de 4.710 locuri şi posturi pe cele 3 domenii de pregătire (3.960 locuri şi posturi la domeniul medicină, 398 medicină dentară şi 256 farmacie şi 96 locuri pentru ministerele cu reţea sanitară proprie – MApN, Ministerul Justiţiei şi MAI).

Pentru această sesiune, Ministerul Sănătăţii a suplimentat cu 558 numărul posturilor şi locurilor pe domeniul medicină, faţă de numărul de absolvenţi.

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a anunţat că se caută soluţii pentru ca toţi cei care obţin minim 60% din punctajul maxim pe fiecare domeniu să fie admişi ca rezidenţi.

În perioada 17-19 decembrie 2019 se va face alegerea posturilor/locurilor de candidaţi în funcţie de punctajul obţinut. Între 6-14 ianuarie 2020, viitorii rezidenţi vor semna contractele individuale de muncă cu unităţile sanitare, iar între 14-16 ianuarie se va face repartiţia pe clinici de pregătire. Încadrarea în unităţile medicale ca rezidenţi este prevăzută pentru 1 februarie 2020.

Lasa un comentariu