Persoanele fizice care realizează alte venituri în afară de salariu mai pot doar până miercuri să depună Declaraţia unică 212

Persoanele fizice care realizează alte venituri în afară de salariu mai pot doar până miercuri să depună Declaraţia unică 212 privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate.

Documentul trebuie completat tot până pe 25 mai şi de către cei care au înregistrat pierderi.

Formularul poate fi completat online direct la registratura organului fiscal sau trimis prin poştă cu confirmare de primire, scrie radioiasi.ro.

Preşedintele ANAF, Lucian Ovidiu Heiuş: Avem depuse până acuma peste cinci sute treizeci de mii de declaraţii. Noi ne aşteptăm să fie undeva în jur de 800 de mii. Este o declaraţie pe care persoanele fizice trebuie să o depună anual. Sper ca gradul de depunere să fie foarte mare şi îmi doresc bineînţeles şi ca gradul de conformare voluntară la plată, în cazul persoanelor fizice, să depăşească aşteptările noastre. Dacă anul trecut am încasat undeva la un miliard jumate ca urmare a acestei declaraţii 212, sperăm că anul acesta să depăşim două miliarde de lei.

Lasa un comentariu