Persoanele fără adăpost și cele cu handicap, incluse miercuri în etapa a II-a de vaccinare

Persoanele cu adăpost și care suferă de un handicap vor fi incluse miercuri în etapa a doua de vaccinare, printr-o hotărâre de Guvern.

Hotărârea de Guvern care prevede includerea în etapa a doua de vaccinare anti-COVID-19 a persoanelor fără adăpost şi cu un grad de handicap va fi adoptată în şedinţa de miercuri a Executivului, a declarat marți ministrul sănătății, Vlad Voiculescu.

„Avem o Hotărâre de Guvern în pregătire care include în această etapă a doua de vaccinare două categorii extrem de importante şi anume cei fără adăpost, vor fi încadrate ca persoane vulnerabile, care au acces la vaccin deja acum – şi autorităţile publice locale, cei care v-aţi interesat de acest lucru, ştiţi cam cât de complicată este situaţia acestora acestor persoane. Şi, pe lângă asta, sunt cei cu un anumit grad de handicap sau cei care sunt acasă după o operaţie şi sunt imobilizaţi la pat. De asemenea, toţi cei care locuiesc sub acelaşi acoperiş, cei care îi îngrijesc. E foarte important şi avem cu toţii, poate, oameni, rude, prieteni, poate bunici, care sunt la pat şi care trebuie să fie îngrijiţi. Poate că ei nu pot face vaccinul din motive medicale şi atunci e necesar ca cei din jurul lor să fie să fie protejaţi, aşa încât îi protejăm şi pe ei. Asta va fi inclus în Hotărârea de Guvern care va fi adoptată mâine”, a precizat Voiculescu.

Ministrul sănătății a adăugat că sunt discuţii ca inclusiv persoanele surdo-mute să aibă acces la vaccinare.

Sursa: Stirile Pro Tv

Lasa un comentariu