Persoane cu funcții de conducere în statul român vizate în dosare de corupție, după ce au profitat de pandemie să se îmbogățească

DNA anchetează zeci de dosare în care persoane cu funcții de conducere în statul român au profitat de pandemie să se îmbogățească, spune şeful DNA, Crin Bologa.

În pandemie am avut două tipuri de dosare: unele au ca obiect corupția în legătură cu achizițiile pentru combaterea pandemiei, alte dosare au ca obiect infracțiuni de corupție profitând de starea de pandemie”. 133 de dosare s-au înregistrat în anul pandemiei, relatează Europa FM.

Persoane cu funcții de conducere vizate în dosare de corupție

Potrivit șefului DNA, urmărirea penală în dosarele de corupţie în pandemie este greoaie, deoarece multe achiziţii de materiale sanitare s-au făcut din China şi Turcia şi este nevoie de comisii rogatorii.

Au rămas în anchetă în prezent un număr de 94 de dosare iar 8 dosare au fost trimise în judecată, atât cele cu Unifarm-ul, dar am mai avut și la Brașov de boli infecțioase din Brașov, dar și de la Sfântu Gheorghe. În celelalte 94 de cauze, unele dintre dosarele noastre vor fi finalizate în perioada următoare, am încercat să indisponibilizăm bunuri în vederea recuperării prejudiciului, prejudiciul se ridică la nivelul zecilor de milioane, cel puțin, de euro”, a declarat Crin Bologa la Europa FM, adăugând că prejudiciile au fost făcute ”prin infracțiuni de corupție în timpul pandemiei.”

Mai multe puteți citi aici.

Citește și Factura la gaze ar putea crește la iarnă cu până la 25 la sută. Ministrul energiei nu exclude această posibilitate

Factura la gaze ar putea crește la iarnă cu până la 25 la sută. Ministrul energiei, Virgil Popescu, nu a exclus, miercuri seară, la Digi24, posibilitatea ca facturile la gaz să crească la iarnă cu 20 până la 25 la sută și a explicat care sunt motivele pentru care de la 1 iulie se așteaptă ca tarifele să fie deja mai mari.

Liberalizarea pieței gazului s-a făcut anul trecut și a pornit de la un preț care era foarte jos, pentru că a fost pandemie și nu a fost cerere și de aceea nu putem compara 2021 cu 2020 din punct de vedere al prețului, a arătat ministrul Virgil Popescu.

„Prețul gazului la 1 iulie eu cred că ajunge la nivelul prețului gazului din 2019”, a estimat ministrul energiei.

.

leave a reply